Published On: lun, Iun 3rd, 2013

Sprijin financiar pentru accesarea fondurilor destinate fermelor de familie

masura-121* Sistemul de autoevaluare a propunerilor de proiecte dezvoltat de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) este functional si se adreseaza in principal beneficiarillor interesati de accesarea fondurilor ce vor fi disponibile incepand din iunie pentru dezvoltarea fermelor de familie * Este vorba despre un sistem interactiv de informare on-line a potentialilor beneficiari si a beneficiarilor privind accesarea si derularea fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013 * Chestionarul ce poate fi completat de catre beneficiari a fost publicat marti pe pagina APDRP, insa acesta nu a fost complet functional, asa cum am aratat la acea data *

Incepand din 28 mai, sistemul a fost pus la dispozitia publicului larg pentru a fi testat in conditii reale de functionare, iar acesta este complet functional pe site-ul APDRP incepand din data de 31 mai 2013.

“Raspunsurile primite de la cei interesati de investitiile prin PNDR, fie ca sunt beneficiari, potentiali beneficiari, jurnalisti sau alta categorie a publicului tinta al APDRP, sunt mai mult decat binevenite. In urma colectarii tuturor informatiilor primite de la public, <Sistemul Expert> va fi calibrat, eventual modificat si completat pentru a corespunde nevoilor reale ale celor pentru care a fost conceput. Dorim ca acest sistem sa fie operational pentru potentialii beneficiari ai APDRP incepand cu luna iunie”, a spus Sorin Moise, seful Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Braila.

Cei care doresc sa depuna un proiect de investitii pentru sesiunea din iunie 2013 a Masurii 121 – “Modernizarea exploatatiilor agricole”, dedicata fermelor de familie cu dimensiuni intre 2 si 50 UDE, pot beneficia de suport on-line pe site-ul APDRP in vederea identificarii facile a tipului de investitie propus.

masura 121“Sistemul Expert”, este complet functional pe site-ul APDRP incepand din data de 31 mai 2013 si este dedicat tuturor celor care doresc finantare europeana nerambursabila prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

“Sistemul Expert” presupune completarea unui chestionar on-line, in urma careia beneficiarii vor putea identifica masura de finantare din PNDR pe care o poate accesa, investitiile eligibile, documentele necesare intocmirii proiectului precum si o estimare a punctajului pe care l-ar putea obtine investitia propusa. Pe langa cei care vor sa depuna un proiect de investitii, in sesiunea din iunie a Masurii 121, in acest moment “Sistemul Expert” vine si in ajutorul celor care vor sa depuna proiecte de investitii prin Grupurile de Actiune Locala (GAL-uri).

In scurt timp, tot pe pagina oficiala de internet a APDRP, vor fi disponibile alte doua sisteme (“Tutoriale” si “Simulari”) cu ajutorul carora potentialii beneficiari care au identificat prin intermediul “Sistemului Expert” ce tip de investitie pot sa realizeze, sunt informati in mod interactiv despre modalitatea de intocmire a cererilor de finantare, a cererilor de plata si derularea proiectelor finantate prin PNDR. Acestea vor fi disponibile pe site-ul APDRP in scurt timp.

Sistemele de suport on-line vor fi adaptate si pentru urmatoarea perioada de programare financiara 2014-2020. Suportul on-line oferit de APDRP este parte a proiectului de Asistenta Tehnica P006/ 2012 “Informarea potentialilor beneficiari ai PNDR si dezvoltarea sistemului informatic de gestiune si instruire a angajatilor”, Componenta 1 “Elaborarea sistemului expert si a tutorialelor pentru informarea potentialilor beneficiari ai PNDR prin intermediul portalului web”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-