Published On: mar, Iun 4th, 2013

“Siguranta pe strada depinde de tine”, campanie realizata de polistii braileni

actiune-furt-locuinte* Inspectoratul de Politie Judetean Braila desfasoara in acest an campania „Siguranta pe strada depinde si de tine”, care are ca scop prevenirea talhariilor asupra femeilor, copiilor si adolescentilor *

Premisa de la care a pornit campania consta in faptul ca populatia trebuie sa fie informata cu privire la masurile minime pe care trebuie sa le adopte pentru a evita situatiile neplacute in care ar putea fi victime ale celor care fac din talharie un mod de viata.

Perioada de vara presupune utilizarea unor tinute in ton cu sezonul cald, care lasa la vedere bijuterii, de foarte multe ori etalate ostentativ si care sunt foarte tentante pentru hoti. Bijuteriile de valoare ar trebui sa fie cat mai discrete pe timpul zilei, motiv pentru care femeile vor fi indemnate sa le etaleze cu prudenta si, totodata, sa nu uite ca poseta este si ea vizata de hoti, de aceea este bine sa fie purtata cu grija si in masura in care este posibil, ar fi de preferat ca aceasta sa dispuna de barete sigure si, eventual, sa fie tinuta cat mai aproape de corp.

Telefoanele mobile sunt in egala masura vizate de hoti. Politistii le vor explica celor cu care vor sta de vorba ca telefonul trebuie folosit pe strada doar daca este absolut necesar si trebuie tinut intr-un buzunar sigur, in nici un caz in mana.

Campania “Siguranta pe strada depinde si de tine” se adreseaza femeilor si copiilor / adolescentilor. Ambele segmente de populatie vizate sunt categorii cu un grad crescut de vulnerabilitate, din cauza fragilitatii si a capacitatii fizice mai scazute de autoaparare in fata infractorilor, care sunt de cele mai multe ori barbati.

Femeile sunt victime ale talharilor, deoarece obisnuiesc sa etaleze frecvent bijuterii de valoare si, totodata, poarta un accesoriu nelipsit- poseta, acestea reprezentand o tentatie pentru persoanele rau intentionate.

In egala masura, copiii carora parintii le cumpara telefoane mobile, de cele mai multe ori destul de scumpe nu sunt suficient de bine informati, astfel incat sa evite pe cat posibil utilizarea excesiva a acestora in locuri publice aglomerate, atragand astfel atentia infractorilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-