Published On: lun, Iun 10th, 2013

VIDEO: Si-au condus “regele” pe ultimul drum

SONY DSCGhiuri s-a stins din viata la 73 de ani

Prietenii, familia si cunoscutii l-au condus astazi pe Gheorghe Farcas, alias “Ghiuri” pe ultimul drum. Sute de flori, zeci de coroane si lacrimi in ochi, toate in memoria celui care era numit intre apropiati “regele neincoronat al jocurilor de noroc”.

Gheorghe Farcas a incetat din viata la varsta de 73 de ani, suferind mai multe complicatii, in urma unei operatii nereusite. In ultima perioada starea lui de sanatate s-a agravat iar rinichii au inceput sa-i cedeze. Pentru ca tragediile s-au tinut lant in familia Farcas, sotia si unul din fratii acestuia fiind decedati, Ghiuri a fost ingrijit pana in ultima clipa de sora sa.

“A dat la hoti, a dat la politisti, a dat la saraci si a dat la bogati. I s-a dat de la Dumnezeu si a dat la fiecare mai departe. Generozitatea si inima mare pe care o avea Ghiuri ar trebui sa fie un exemplu demn de urmat pentru noi toti. O sa-l pastram mereu in inimile noastre! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, ne-a declarat George Dumitrescu, unul din cei mai buni prieteni ai lui Gheorghe Farcas, care fiind plecat din tara, nu a putut participa la inmormantarea camaradului sau.

Povestea unui tanar ambitios

Inainte ca familia Farcas sa inceapa afacerile in Braila, Ghiuri a avut prima casa cu etaj, in cartierul Lacu Dulce. Pe atunci, livada de pere si trandafirii de dulceata din Ramnicu Sarat apartineau unui italian pe nume Mesina. Acesta era renumit in Braila pentru pomii fructiferi, dar si pentru averea pe care o detinea. Mesina a fost primul brailean care a avut autoturism de culoare neagra in Braila.

Inca de mic, Ghiuri a fost atras de opulenta italianului si a facut tot posibilul sa-i calce pe urme. Astfel ca, dupa ’89 Farcas a cumparat domeniul din Ramnicul Sarat unde si-a construit prima ferma din Romania dupa modelul Dallas.

“A fost o inima calda, generoasa. S-a luptat pentru familia lui, pentru a le oferi tot ceea ce e mai bun. Ghiuri a fost binecuvantat cu puterea de a face bani si de a ajuta oamenii din jurul sau. Regret enorm pierderea lui, am vorbit cu el in urma cu trei saptamani si era foarte linistit, avea acceasi voce calda pe care i-o stiam. Dumnezeu sa-l ierte!”, ne-a declarat Fanica Pacala, una din prietenele de suflet ale lui Gheorghe Farcas.

Zeci de oameni l-au condus pe ultimul drum

Inainte sa se stinga din viata, Ghiuri le-a marturisit rudelor ca vrea sa fie ingropat alaturi de sotia sa Elena, pe o parcela diferita de cea unde se odihnesc fratele si tatal sau. La ceremonie au participat rudele lui Gheorghe Farcas, dar si zeci de prieteni care i-au fost alaturi de-a lungul vietii.

“Imi aduc aminte, in fiecare an de Pastele Blajinilor, venea aici la cimitir si facea masa mare tuturor dandu-le de mancare. Cand a murit fiul meu mi-a zis ca ma ajuta si sa stau linistita. A cumparat cosciug, cruce, toate necesare pentru inmormantare. M-a ajutat enorm atunci. In urma cu cativa ani m-am intalnit cu el pe strada, in timp ce ma duceam la Casa de Asigurari de Sanatate. Aveam urgent nevoie de bani. A cautat la el in buzunar si mi-a dat cinci milioane”, ne-a declarat Ana, o prietena din copilarie a lui Ghiuri, in drum spre cimitir.

In ultima seara de priveghi, Ghiuri a avut aproape sute de prieteni care au venit sa-si exprime regretul. Printre acesti s-au numarat si Sorinel Pustiu, Adi Minune, Vali Vijelie si Florin Salam. Artistii si-au luat adio de la Ghiuri, dedicandu-i cele mai frumoase melodii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-