Published On: mie, Iun 26th, 2013

Senatul nu mai are bani

sedinta-parlament1Crin Antonescu a atras atentia asupra faptului ca Senatul se afla intr-o situatie critica in ceea ce priveste fondurile disponibile. Astfel ca, la jumatatea anului, senatorii s-au trezit cu fonduri insuficiente.

“Situatia financiara a Senatului ca sa ma refer doar la ea este una foarte dificila spre critica. Senatul Romaniei atunci cand s-a alcatuit bugetul a fost institutia care a fost cea mai deschisa, cooperanta in politicile de austeritate bugetara ale Guvernului privitor la institutiile publice. Noi avem o problema de functionare si pe orice analiza de detaliu veti vedea ca eforturile Secretariatului General, ale conducerii Senatului, de a reduce din cheltuieli au fost majore, de la deplasarile externe pana la cheltuielile de personal. Sper sa avem toata intelegerea la rectificare pentru ca Senatul sa functioneze normal. Sper sa intre cat mai repede in vigoare si Statutul pentru a ajusta acele cheltuieli unde el se pot ajusta”, a declarat Crin Antonescu.

Presedintele Senatului Crin  Antonescu se plange ca institutia ramane fara bani si asteapta o suplimentare la rectificarea bugetara.

“Nu a fost in intentia nimanui dintre grupurile politice, nimanui din conducerea celor doua Camere, presedinti, Birouri Permanente sa intarzie adoptarea acestui act normativ. Au fost parcurse etapele, obiectiile CCR au venit, ele trebuie respectate, de fiecare data s-a incercat sa se procedeze cu celeritate in raport cu aceste lucruri. Statutul senatorilor si deputatilor nu a zacut undeva lasat in asteptare, a fost o prioritate legislativa din multe motive, inclusiv din cele economice si administrative. De tergiversat nu a intentionat nimeni sa il tergiverseze. Faptul ca Statutul modificat nu a intrat in vigoare din motive pe care nu le mai invoc a avut consecinte nefaste in plan bugetar evident”, a adaugat Antonescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-