Published On: mie, Iun 12th, 2013

Schimbare majora la examenul auto

scoala de soferiCandidatii inscrisi pentru obtinerea permisului de conducere vor sustine proba teoretica in ziua in care se inscriu la examen, aceasta fiind principala modificare adusa examenului. In caz contrar, inregistrarea isi pierde valabilitatea.

Modificarile sunt cuprinse in Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 340, din 11 iunie 2013,

Mai mult, conform noilor reglementari, inregistrarile in aplicatia informatica de examinare se pot realiza inclusiv de catre scolile de conducatori auto, nu doar de catre candidati.

De asemenea, MAI propunea ca, in cazul in care candidatul este respins la proba de traseu, el poate relua proba dupa cel putin 15 zile de la data obtinerii calificativului cu doua conditii: sa prezinte dovada efectuarii a 6 ore de pregatire practica si sa nu depaseasca termenul de un an de la data absolvirii cursurilor de pregatire teoretica si practica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-