Published On: joi, Iun 6th, 2013

Sala de sport din Visani este salon de nunti si casa mortuara

Share This
Tags


sala de sport1

* Primarul Neagu Caraman: “Casa era mica, unde sa planga mortul, le-am dat sala” *

Sala de sport a scolii gimnaziale din comuna Visani este marul discordiei intre profesori, parintii elevilor si edilul localitatii. Corpul profesoral este nemultumit de faptul ca sala, aflata in administrarea Primariei, este destinata nuntilor sau botezurilor si nu orelor de educatie fizica.

Cand este cald afara, copii fac sportul in curtea unitatii de invatamant, iar iarna, baietii joaca fotbal tot in curte, fetele fiind trimise acasa. Directorul scolii se arata depasit de situatie, acesta precizand ca a inceract de mai multe ori sa remedieze situatia.

“Daca doriti un raspuns mai ocolitor, sala de sport e in curtea scolii, sub administrarea primariei. Am avut mai multe discutii cu primarul si mi-a zis ca asa a fost facuta si asa ramane. Au mai intrat uneori si iarna, dar un elev a spart un perete de rigips si de atunci gata ore de sport in sala”, ne-a declarat Tudorica Tudorel, directorul scolii.

De cealalta parte, parintii elevilor spun ca nu stiu ce sa faca, insa nu sunt multumiti de ce se intampla.

“Mi-a spus copilul, dar eu ce sa fac. Poate e bine ca numai strica copii acolo, dar nici pe ploaie sa stea afara. Am inteles ca o sa se schimbe asta si o sa aiba voie. Se mai fac nunti si botezuri, asa mai sub mana. O data a fost si o pomana, plangeau mortul printre saltele si mingi de fotabal”, ne-a precizat Ioana P. , localnica din Visani.

Primarul din Visani, Caraman Neagu, ne-a spus ca a luat decizia de a inchide sala de sport dupa ce elevii au daramat un perete si au spart o lampa. In rest, edilul spune ca aceste acuzatii sunt neadevarate.

“Eu mai m-am dus pe la scoala sa vad ce fac profesorii. Elevii faceau ce vreau in sala si profesorii stateau in scoala. Le-am zis nu mai stati in cancelarie, dar ei nimic. Din acest motiv spun vrute si nevrute. Sala e inchisa, o sa vedem ce reparatii sunt necesare si o sa o facem in vara. Ea este administrata de primarie si o mai dam in folosinta tinerilor din comuna. Daca tot o stricam numai ramane nimic din ea. S-au facut ore de sport, dar nici asa sa faca ce vor”, ne-a declarat primarul comunei Visani.

Despre faptul ca se organizeaza nunti, botezuri, ba chiar si pomeni, in sala de sport a scolii, Caraman Neagu spune ca in localitate se fac aproximativ doua nunti pe an si ca nu fac decat cei care au o situatie sociala precara.

“Se fac doua nunti pe an atat. Hotii striga hotii, stiti vorba aia. Nu i-am lasat sa isi faca de cap si gata primarul nu da chitante pentru inchirierea salii. Dam chitante, parca o singura data am luat 200 RON. Da, a fost si o pomana, dar una singura. Aveau casa mica si unde era sa le faca si ei pomenire mortului. Le-am dat sala de sport. Am facut si Revelionul acolo, am fost si eu, foarte multi localnici”, a incheiat primarul.

Contactat telefonic, inspectorul scolar general Iulian Danielescu ne-a declarat despre situatiile in care salile de sport nu sunt folosite de catre elevi: “As fi incantat sa aflu despre astfel de situatii, nu de alta, dar vine 1 septembrie si ma vad nevoit sa schimb managementul. Nu este permis sa se desfasoare alte activitati in salile de sport, decat orele de educatie fizica”.

Comentarii

comentariu

About the Author