Published On: vin, Iun 28th, 2013

Noi oportunitati pentru tinerii fermieri

agricultura* Ieri a avut loc in Sala Mare a Prefecturii, sedinta Colegiului Prefectural, in cadrul careia au fost prezentate masurile care au fost lansate si care urmeaza a fi lansate in anul 2013 cu finantare prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala *

Tinerii fermieri au sansa sa isi dezvolte propria afacere deoarece Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a lansat in perioada 25 iunie – 31 iulie o noua sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru Masura 121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole”.

Suma totala alocata pentru aceasta sesiune este de 50 milioane de euro, valoarea maxima eligibila a unui proiect fiind de maxim 125.000 de euro. Acestea se acorda diferentiat, in functie de fiecare categorie: 16 milioane pe sectorul vegetal, 24 pe zootehnie, 10 milioane pentru beneficiarii Masurii 1.4.1 – Sprijinirea fermelor de semisubzistenta care au semnat decizii de finantare.

“Vor beneficia de acest sprijin fermieri definiti conform PNDR ca fiind persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie detinuta pe teritoriul tarii are o dimensiune cuprinsa intre 2 si 50 de unitati de dimensiune economica si care este inregistrata in registrul unic de identificare sau in registrul agricol. Sunt proiecte pe culturi, pe ferme de vaci, pe livada, pe cultura mare, astfel incat beneficiarul sa-si realizeze memoriul justificativ sau studiul de fezabilitate prezentat in cererea de finatare avand un model standard. Valoarea maxima eligibila a unui proiect nu va depasi 125.000 euro, iar valoarea ajutorului nerambursabil este de 40%. Cu alte cuvinte, pentru un proiect de valoare maxima, 50.000 euro sunt bani nerambursabili. Noi ca Oficiu judetean incercam sa facem cat mai mult, pentru ca aceasta este ultima sesiune pe acest Program National de Dezvoltare Rurala 2007-2013”, a declarat Nicoleta Gheorghe, seful Serviciului de Plati al OJPDRP Braila.

Cei interesati sa depuna cereri de finantare pentru fermele de familie sunt asteptati la sediul OJPDRP Braila, de luni pana vineri in intervalul orar 09.00-14.00. Termenul limita de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferenta Masurii 121 este 31 iulie 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-