Published On: mar, Iun 18th, 2013

Referendumul initiat de Traian Basescu a fost respins

PALATUL PARLAMENTULUISenatul si Camera Deputatilor au respins, astazi, 18 iunie, cu 191 voturi “pentru”, 123 de voturi “impotriva” si 69 de abtineri, hotararea care avizeaza favorabil solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de alesi.

Presedintele Traian Basescu a anuntat in 11 iunie ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009.

In aceeasi zi, seful statului a trimis presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor o scrisoare in care informeaza asupra initierii referendumului.

Plenul reunit al Parlamentului a respins, cererea presedintelui Traian Basescu privind initierea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu maximum 300 de alesi. Acestia au acordat 191 voturi “pentru”, 123 de voturi “impotriva” si 69 de abtineri hotararii care avizeaza favorabil solicitarea presedintelui.

Parlamentarii PDL au cerut reluarea votului, dar presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a refuzat cererea.

Senatorul PNL Puiu Hasotti a precizat ca solicitarea presedintelui nu a trecut. Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a contestat votul si a cerut un vot uninominal.

La randul sau, deputatul PDL Ioan Oltean a declarat ca prin votul dat de Parlament s-a respins avizul favorabil al Comisiei juridice la solicitarea presedintelui de a organiza referendum, dar nu s-a raspuns solicitarii sefului statului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-