Published On: mie, Iun 12th, 2013

Razii in trafic: Sute de amenzi aplicate soferilor vitezomani

actiune rutiera (3)Ieri, 11 iunie, politisti de la Serviciul si Biroul Rutier Braila si din cadrul politiilor orasenesti si posturilor de politie arondate au organizat si desfasurat o actiune pe linia combaterii excesului de viteza, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave cauzate de nerespectarea vitezei legale de deplasare pe drumurile nationale si pe cel european.

Politistii au actionat in trafic cu 10 aparate radar, constatand 106 contraventii, 86 fiind pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 37.150 de lei, fiind ridicate in vederea suspendarii 9 permise de conducere, 8 pentru viteza si retras un certificat de inmatriculare.

Aseara, la orele 19:20, politisti de la Politia orasului Ianca l-au depistat in trafic, pe DN 2B, in afara orasului, pe Gheorghe B., in varsta de 42 ani, din municipiul Buzau, in timp ce conducea autoturismul cu viteza de 106 km/h.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, in perioada 8 iunie-7 iulie 2013, intrucat, la data de 7 iunie 2013 politistii Serviciului Rutier Buzau l-au invitat sa predea permisul de conducere pentru ca a acumulat 15 puncte de penalizare, eliberandu-i-se dovada fara drept de a conduce. Acestuia i s-a intocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, avand permisul de conducere suspendat.

La orele 22:40, politisti de la Politia orasului Insuratei si lucratori din cadrul IJJ Braila l-au depistat in trafic, pe strada Lacu Rezii, din oras, pe localnicul Dumitru P., in varsta de 31 ani, in timp ce conducea mopedul fara a fi posesor al permisului de conducere pentru vreo categorie de autovehicul si aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la Centrul Medical de Permanenta Insuratei, unde i s-au recoltat doua probe biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

De asemenea, tot ieri, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele de circulatie din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere.

Politistii au constatat 157 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 52.325 de lei, au ridicat in vederea suspendarii 12 permise de conducere si retras doua certificate de inmatriculare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-