Published On: lun, Iun 24th, 2013

Razii ale politistilor braileni la sfarsit de saptamana

politiePolitistii au continuat si pe parcursul week-end-ului trecut sa organizeze actiuni in vederea asigurarii unui climat corespunzator de siguranta civica, a prevenirii si combaterii faptelor care afecteaza siguranta cetatenilor.

In perioada 21- 23 iunie, politisti de la Politia Municipiului, Politiile orasenesti Ianca, Faurei si Insuratei si de la Sectiile de Politie Rurala, impreuna cu lucratori din cadrul IJJ Braila, au actionat in zonele de competenta pentru prevenirea infractiunilor comise cu violenta si a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop si pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulatie din municipiu si judet.

Fortele de ordine au efectuat controale la 28 de societati comerciale, 26 producatori particulari, 9 asociatii familiale si 7 intreprinderi  individuale, au verificat activitatea de 8 paznici, au legitimat 145 de persoane, dintre care 39 au fost controlate corporal sumar, si au controlat in trafic 71 de autovehicule, fiind retinut un permis de conducere.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 42 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 11.705 lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si OUG 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Ieri, la orele 20:50, politisti de la Biroul de Ordine Publica l-au depistat in trafic, pe Calea Galati, pe Adrian S., in varsta de 25 ani, din municipiu, in timp ce conducea autoturismul, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea 0,60 mg/l in aerul expirat, si a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. Acestuia i s-a intocmit dosar penal.

Aseara, la orele 23:00, politisti de la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru l-au depistat in trafic, pe DJ 211, in satul Cuza Voda, pe Marian T., in varsta de 21 ani, din satul Cuza Voda, comuna Stancuta, in timp ce conducea autoturismul aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat, si a fost condus la Centrul de Permanenaa Insuratei, unde i-a fost recoltata o  proba biologica de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-