Published On: mar, Iun 4th, 2013

Pugilistii romani si-au aflat adversarii de la CE

Cupa romaniei BOX (36)Pugilistii antrenati de Marin Simion si Relu Auras si-au aflat adversarii de care se vor „lovi” in drumul spre medalii la Campionatele Europene de la Minsk, care se desfasoara in aceste zile (1-9 iunie) in Capitala Belarusului.

Tragerea la sorti a fost una relativ buna pentru delegatia Romaniei si pentru ca am avut doi „capi de serie”. Astfel, Razvan Andreiana, la 56 de kg a fost cap de serie nr. 3, calificat in faza a doua automat, are doua meciuri pentru a caștiga medalie, primul cu invingatorul dintre Stefan Ivanov(Bul) si Mykola Butsenko (Ucr), pe 4 iunie, si al doilea cu invingatorul dintre italianul Alessio Savino si israelianul Almog Briga. Bogdan Juratoni, cap serie nr 2, are cele mai mari șanse la o medalie, fiind calificat direct in turul 2. El va boxa in prima partida, pe 4 iunie, cu invingatorul meciului Aston Brown (Scotia) si Ireneusz Zakrzewski (Polonia), iar in a doua disputa in va avea ca adversar pe bielorusul Vitali Bandarenka. La categoria 48 kg, Ovidiu Berceanu a cazut multumitor, pe 4 iunie urmand sa-l intalneasca pe englezul Jack Samuel Bateson, iar daca va trece de acesta va boxa in sferturi, pe 5 iunie, cu invingatorul dintre Vadim Kudryakov (Ucr) si Dmitri Suhodolschi (Moldova). La 69 kg, Orlando Chirvase are doua meciuri pana la medalie fiind calificat direct in turul doi. Primul meci il are cu invingatorul dintre olandezul Van der Pas si bielorusul Pavel Kastramin ( pe 4 iunie), iar apoi pentru medalie, pe 5 iunie, l-ar avea ca adversar pe moldoveanul Vasilii Belous. Greul Mihai Nistor, +91 kg, a avut ghinion la tragerea la sorti si dupa un prim meci mai usor, cu moldoveanul Alexei Zavatin, in a doua partida este nevoit sa se bata cu CM entitre si cap serie Nr 1, Magomedrsul Medzhidov (Azerbaidjan). Primul meci pe 3 iunie si al doilea pe 5 iunie. Primul pugilist roman care a intrat in lupta a fost Alexandru Cuciureanu, la categoria 60 kg. Din pacate, acesta a fost invins duminica de neamtul Kasdtriot Sopa.

„Avem emotii pentru sportivi, noi ne dorim ca ei sa faca performanta. S-a muncit cu ei, iar emotiile sunt constructive, te fac sa fii mai concentrat la ce ai de facut. Cristian Nistor a avut o forma extraordinara cu echipa Kazahstanului, a facut meciuri bune, il avem pe Bogdan Juratoni, care s-a antrenat din luna ianuarie, pe Razvan Andreiana care este in forma. Avem copii buni, care daca au sansa si de un culoar bun s-ar putea intoarce si cu o medalie”, a declarat presedintele FR Box Leonard Doroftei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-