Published On: vin, Iun 7th, 2013

Proiectul “Alege scoala” a adunat 30.000 de copii

IMG_7989

* Joi, 6 iunie, Arhiepiscopia Dunarii de Jos si Fundatia World Vision Romania au organizat Sesiunea Festiva de inchidere a proiectului “Alege Scoala”, eveniment la care a participat Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos *

Festivitatea de inchidere a proiectului “Alege scoala” a avut loc la asezamantul social „Sf. Pantelimon” de la Lacu-Sarat. Obiectivul sau a fost de prevenire si combatere a fenomenului de parasire timpurie a scolii si a delincventei juvenile, prin dezvoltarea unor solutii alternative de tip „Scoala de duminica”, necesare asigurarii educatiei morale de baza si motivatiei pentru studiu a copiilor din mediul rural si urban, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani.

Pe parcursul celor patru ani de proiect, la nivel national, 29.207 copii, elevi cu risc de parasire timpurie a scolii, delincventi juvenili, persoane care au parasit timpuriu scoala, persoane care nu au absolvit invatamantul obligatoriu si prescolari au participat la activitatile proiectului „Alege Scoala!“. Totodata, dezvoltarea programului de prevenire a fenomenului de parasire timpurile a scolii a fost sustinut de 3206 persoane: preoti si profesori de religie.

In total, activitatile proiectului „Alege Scoala!“ au insumat 247 de sesiuni de formare, de care au beneficiat 3.206 de persoane (preoti si profesori de religie); organizarea unui numar de cel putin 9.618 lectii de cateheza in cadrul „Scolii de duminica“; organizarea a 235 tabere de creatie pentru 9.618 de copii; organizarea unui concurs national desfasurat in 4 etape (la nivelul Parohiilor, Protopopiatelor, Eparhiilor si Patriarhiei) pentru toti cei 29.207 de copii implicati in proiect.

“Rezultatele la nivelul Eparhiei Dunarii de Jos sunt mai mult decat multumitoare, in sensul ca un numar forte mare de preoti s-au implicat de la inceput in acest proiect, au inteles valoare lui si ceea ce inseamna investitia in educatia copiilor. De asemenea remarcam faptul ca rezultatele pozitive s-au cuantificat prin participarea copiilor intr-un numar impresionant in taberele de vara”, a declarat pr. Constantin Naclad, Inspector pentru Catehizare Parohiala si Manager de proiect pentru proiectul „Alege Scoala!“.

Comentarii

comentariu

About the Author

-