Published On: lun, Iun 17th, 2013

Proiectil asanat de pirotehnistii braileni

pirotehnist_85164500In data de 17 iunie, echipa pirotehnica a inspectoratului a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata la un operator economic care colecteaza fier vechi din municipiu, unde, in urma sortarii fierului vechi, au fost descoperite cinci elemente de munitie de diferite calibre, toate in stare avansata de oxidare. Acestea au fost ridicate, transportate si depozitate in siguranta, ulterior acestea vor fi distruse in poligonul de specialitate.

In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale.

“Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice atingerea munitiilor cu mana sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul si introducerea munitiilor in diferite incaperi sau locuinte; comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase; lovirea sau miscarea munitiilor gasite in pamant sau la suprafata; introducerea munitiilor in foc; topirea elementelor metalice ale munitiilor; taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura; folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii in scopuri artizanale; demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente;folosirea pentru joaca, de catre copii, a elementelor de munitie”, a declarat lt.col. Stefan Stoian, purtator de cuvant al ISU Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-