Published On: mie, Iun 19th, 2013

Profesorii braileni au participat la proiectul ActorED

Poza examen de titularizareIn cadrul proiectului ActorED “Profesionalizarea carierei didactice – noi competente pentru actori ai schimbarilor in educatie, din judetele Braila si Prahova”, 80 de persoane, cadre didactice din grupul tinta al proiectului din judetul Braila si membri ai echipei de implementare, au participat in perioada 14-16 iunie 2013, la un workshop interregional organizat la Cheia, judetul Prahova.

Evenimentul se inscrie in seria actiunilor desfasurate in cadrul proiectului in vederea atingerii obiectivelor orizontale asumate prin Cererea de finantare, respectiv Egalitatea de sanse si Dezvoltarea durabila. Scopul acestei actiuni a fost evidentierea rolului scolii /educatiei in spargerea cercului vicios al discriminarii si in promovarea tolerantei si a respectului fata de diversitate si mediul inconjurator.

Activitatea a debutat cu vizionarea filmului documentar “Scoala Noastra”, care atinge teme ca prejudecatile institutionalizate, cercul vicios al saraciei si dificultatile din invatamant, fiind o poveste a trei copii romi implicati in procesul de desegregare scolara. In atelierele de lucru care au urmat, participantii au dezbatut problemele evidentiate de filmul documentar, au identificat si alte grupuri vulnerabile in sistemul de invatamant, au adus argumente pro si contra integrarii in invatamantul de masa si au identificat solutii practice pentru combaterea discriminarii in activitatea didactica si in mediul scolar.  De asemenea, au fost diseminate cele doua ghiduri pentru cadre didactice si elevi realizate in cadrul proiectului, in vederea combaterii discriminarii in mediul educational. Concluziile rezultate in urma workshop-ului au aratat ca astfel de dezbateri sunt necesare si utile pentru constientizarea si combaterea fenomenului discriminarii, persoanele participante manifestand un interes sporit fata de subiectele abordate. Actiunile privind atingerea obiectivelor orizontale asumate in cadrul proiectului vor continua si in lunile urmatoare, implicand cadre didactice din grupul tinta din ambele judete partenere.

In a doua zi, cadrele didactice din judetul Braila s-au intalnit cu elevi si cadre didactice din grupul tinta din judetul Prahova si au ecologizat o zona a barajului Maneciu, strangand deseuri (PET-uri, sticla, cauciuc etc.) de pe malul Teleajenului.

Proiectul ”Profesionalizarea carierei didactice – noi competente pentru actori ai schimbarilor in educatie din judetele Braila si Prahova” este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si este implementat de Inspectoratul Scolar Judetean Braila, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, Casa Corpului Didactic Braila, Casa Corpului Didactic Prahova si Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, in perioada octombrie 2010 – septembrie 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-