Published On: lun, Iun 17th, 2013

Braila amenintata de viitura

BRANISTEA - INUNDATIIDupa ce Dunarea a facut ravagii in Europa, viitura va ajunge si in zona Brailei in aproximativ o saptamana. Pentru a verifica daca primariile din judet sunt pregatite sa actioneze in caz de inundatii, pe parcursul saptamanii trecute comisii formate din reprezentanti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Prefecturii Braila au verificat toate primariile localitatilor situate in apropierea cursurilor de apa de pe raza judetului Braila.

“S-a facut un tur pe la toate Unitatile Administrativ Teritoriale riverane Dunarii, Siretului si Buzaului si s-a constatat ca toate dispun de un stoc minim necesar pentru situatiile de urgenta generate de cresterea debitelor. Bineinteles, pe langa aceste materiale asigurate de primarii, exista un stoc suficient de materiale si la cantoanele administrate de noi”, a declarat Adrian Turiac, directorul SGA Braila.

Viitura de pe Dunare care a facut ravagii in Germania, Austria, Slovacia si Ungaria ajunge saptamana aceasta si pe sectorul romanesc al fluviului. Astfel, este emis un cod galben de inundatii pe sectorul cuprins intre localitatile Gruia si Zimnicea, hidrologii estimand ca debitul maxim la intrarea in tara va fi de 10.600 mc/s. De asemenea, se va mentine depasita cota de atentie la Isaccea, judetul Tulcea, pana pe 23 iunie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-