Published On: joi, Iun 6th, 2013

Primarii din judet despre stema pe tricolor: “Il punem peste tot”

tricolorDupa mai bine de doua decenii, stema tarii va fi inscrisa pe tricolor, Comisia de Revizuire a Constitutiei, condusa de Crin Antonescu, adoptand un amendament al unui parlamentar PSD.

Actuala Constitutie prevede ca “drapelul Romaniei este tricolor, culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, rosu”.

Dupa revizuirea Constitutiei, toate institutiile statului vor fi obligate sa arboreze tricolorul cu stema tarii, alaturi de steagul U.E.

Modificarea drapelului va costa mai mult cu aproximativ 30 de lei fata de unul in forma initiala, care costa aproximativ 10 lei.

Afland de modificarile adoptate de Comisia de Revizuire, primarii din judetul Braila sustin amendamentul propus de social-democratul Gheorghe Emacu.

“Foarte bine, asa e frumos”

Ionel Balan, primarul comunei Frecatei comandase deja un nou set de drapele, insa acum va fi nevoit sa anuleze comanda.

“Noi avem si stema satului separat, ne-a cerut Consiliul Judetean si suntem mandri. Avem tricolorul peste tot. Am facut comanda de steaguri si urmeaza sa vina in toamna, acum o anulez. Punem cu stema”, ne-a declarat Balan.

Si edilul din Gemenele, Petrica Calu, sustine amendamentul privind stema: “Foarte bine, asa e frumos. Asa era cand eram noi mici. Si acum avem tricolorul la primarie, la scoala. Si cand sunt evenimente mari il punem peste tot, nu e loc sa nu fie drapelul”.

Chivereanu Gheorghe, primarul de la Scortaru Nou, crede ca banii nu conteaza in aceasta situatiei, punand pe primul plan patriotismul: “Nu ma afecteaza prea mult. Eu in ultimii 4 ani nu am mai cumparat steaguri, nu am facut investitii, am ramas cu cele vechi. Mi se pare normal asta cu stema. Daca o sa ne ceara nu o sa fie o cheltuiala in plus”.

Primarul localitatii Traian, Abaseaca Nicusor, spune ca se conformeaza si ca imediat dupa modificare va schimba steagurile.

“O sa le schimbam, ce o sa facem. Daca da lege, ne adaptam imediat. Avem si la scoli si la primarie, am facut totul ca la lege”, ne-a declarat Abaseaca.

Comentarii

comentariu

About the Author