Published On: mie, Iun 19th, 2013

Povestea fetitei fara o mana din Braila

manuta-fetitei-lui-beyonceInca de la nastere Lucia, o fetita din Braila s-a nascut fara o manuta. Mama fetei spune ca nu a stiut acest lucru, desi a facut patru ecografii in timpul sarcinii. Chiar daca a mers  la multi medici, nu a putut afla cauza exacta, ci doar supozitii. Doctorii sunt de parere ca ar fi o cauza genetica sau o raceala in primul trimestru de sarcina.

Parintii fetitei au incercat tot ce le-a stat in putere sa o ajute pe micuta. Dupa ce fetita a fost supusa unor investigatii la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, medicii i-au spus ca nu se poate face nicio alungire, singura ei sansa pentru a avea o viata normala este sa poarte o proteaza.

Prin Casa de Asigurari, parintii au reusit sa ii faca o prima proteza, care a costat 3.500 de lei, iar asigurarile au acoperit 2.500. Proteza este insa instabila, iese de pe mana, iar micuta nici nu se poate spala. Dupa ce au cerut ajutor financiar rudelor, parintii au procurat o proteza noua din Italia in valoare 4.000 de euro, din silicon, cu care fetita se impaca foarte bine. Din pacate aceasta proteza trebuie schimbata in fiecare an deoarece micuta este in crestere.

Daca sta fara proteza, fetita risca sa dezvolte probleme la coloana si umar. Singura ei sansa este sa poarte o proteza bionica, care costa in jur de 30.000 de euro, mult peste posibilitatile parintilor.

Cei care vor sa o ajute pe Lucia pot dona in conturile: RO38.RZBR.0000.0600.1321.3728 (RON), RO05.RZBR.0000. 0600.1321.3740 (EURO), COD SWIFT: RZBRROBU, deschise la Raiffeisen Bank, Braila, pe numele Turcu Marian, tatal Luciei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-