Published On: joi, Iun 6th, 2013

Pompierii voluntari, premiati la Braila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA* Astazi, 6 iunie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” Braila a organizat etapa judeteana a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta *

Pe aleea din fata Stadionul Municipal Braila s-au adunat astazi zeci de voluntari din Braila dar si din comunele Movila Miresii, Tudor Vladimirescu, Maxineni si Unirea.

Prin organizarea acestei competitii s-a urmarit dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si deprinderilor specifice necesare indeplinirii actiunilor de interventie in situatii de urgenta, evaluarea nivelului de pregatire a capacitatii de interventie a membrilor serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta, precum si imbunatatirea relatiilor de colaborare intre serviciile voluntare si private pentru situatii de urgenta, pe de o parte si intre acestea si serviciile profesioniste, pe de alta parte.

La startul competitiei s-au aliniat patru echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile Movila Miresii, Tudor Vladimirescu, Maxineni si Unirea si patru echipaje ale Serviciilor Private pentru Situatii de Urgenta, Vard Braila SA, Carrefour SA Braila, Conpet Rampa Ciresu si Asset Ix Moldova Sud Oprisenesti.

Concursul a constat in parcurgerea a trei probe practice, respectiv stafeta 4×100 m, pista de indemanare si viteza si realizarea unui dispozitivul de interventie.

La finalul competitiei, in cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta, locul I a fost ocupat de echipajul SVSU din Tudor Vladimirescu, locul II de echipajul SVSU din Movila Miresii, iar locul III a fost ocupat de echipajul SVSU din Maxineni.

In cadrul Serviciilor Private pentru Situatii de Urgenta, locul I a fost castigat de echipajul SPSU al Vard Braila SA, locul II a fost ocupat de echipajul SPSU al Carrefour SA Braila, iar locul III de catre echipajul SPSU al Compet  Rampa Ciresu.

Echipajul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al localitatii Tudor Vladimirescu va reprezenta judetul la faza interjudeteana a concursului, organizat la Focsani in luna iulie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-