Published On: lun, Iun 24th, 2013

Peste 2.000 de elevi sustin maine prima proba a Evaluarii Nationale

elevi-teze-bac-II* Elevii care au absolvit clasa a VIII-a incep examenul de Evaluare Nationala, cu prima proba scrisa la Limba si Literatura Romana *

Evaluarea Nationala debuteaza maine, 25 iunie, cu examenul scris la Limba si literatura romana. Acesta este al doilea an in care elevii vor sustine probele in sali de examen supravegheate cu camere video.

La nivelul judetului Braila sunt inscrisi pentru a sustine examenul de Evaluare Nationala 2.261 de elevi. Acestia sunt repartizati in cele doua centre de examen, astfel: la Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius” sunt inscrisi 1.221 de candidati, iar la Scoala de Arte si Meserii Braila vor sustine examenul 1.040 de elevi.

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare si permit rezolvarea in 120 de minute.

Examenele din cadrul Evaluarii Nationale incep la ora 9.00, cand se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine proba. Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu, cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.

Comentarii

comentariu

About the Author

-