Published On: lun, Iun 17th, 2013

Pescuitul ilegal, amendat de politistii braileni

PescuitPolitistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat pe timpul desfasurarii unor actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, patru barbati care pescuiau comercial fara a detine autorizatie.

In data de 16 iunie in jurul orei 14.45, politistii de frontiera braileni i-au depistat pe cetatenii romani Andrei M., in varsta de 38 de ani si pe Costel R., in varsta de 49 de ani in zona kilometrului 6, brat Cravia al fluviului Dunarea, in timp ce pescuiau comercial dintr-o barca folosind o plasa de tip monofilament.

Plasa de pescuit cu o lungime totala de 70 de metri si barca in valoare de 500 de lei au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, politistii de frontiera braileni intocmind dosar penal pe numele celor doi barbati pentru savarsirea infractiunii de producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.

In data de 15 iunie a.c. in jurul orei 16.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol au depistat si retinut in zona kilometrului fluvial 167 al fluviului Dunarea, doua persoane de sex barbatesc, care pescuiau comercial dintr-o barca cu ajutorul unei plase de pescuit din ata.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele sunt cetatenii romani Valentin S. in varsta de 31 ani si Gicu B.M. in varsta de 37 ani, care desfasurau activitati de pescuit comercial fara a detine autorizatie in acest sens.

“Plasa de pescuit cu o lungime totala de 100 de metri, in valoare de 500 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, barca in valoare de 500 de lei a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, politistii de frontiera braileni au intocmit dosar penal pe numele persoanelor pentru savarsirea infractiunii de nedetinerea licentei de pescuit / autorizatiei de pescuit comercial urmand a fi inaintata Parchetului de pe langa Tribunalul Braila”, a declarat comisar de politie Irimia Ion.

Comentarii

comentariu

About the Author

-