Published On: mie, Iun 19th, 2013

Parteneriatul civil il intimideaza pe Crin Antonescu

Remus CerneaDeputatul Remus Cernea l-a ales pe presedintele Senatului, Crin Antonescu sa semneze primul Legea privind parteneriatul civil. Seful liberalilor s-a intimidat insa si a refuzat sa fie primul semnatar al unei asemenea propuneri.

“In urma cu cateva minute i-am propus, la Parlament, domnului Crin Antonescu sa fie primul care imi ofera semnatura pentru Legea privind parteneriatul civil. Domnia sa afirmase recent ca nu sustine casatoria intre persoane de acelasi sex, dar ca este de acord cu parteneriatul civil.

Din pacate, impresia pe care mi-a lasat-o a fost aceea ca incearca sa se eschiveze, intrucat a afirmat, de fata cu presa ca se considera prea timid pentru a semna primul aceasta lege. I-am oferit insa un exemplar din lege si imi voi relua rugamintea fata de domnia sa marti, cand vor avea loc sedinte de plen ale Camerei Deputatilor si Senatului. Cu sau fara semnatura domnului Crin Antonescu, voi depune legea la Parlament pana la finalul actualei sesiuni parlamentare”, a declarat Cernea.

Parteneriatul civil vine in ajutorul cuplurilor care aleg sa nu isi oficializeze relatia, insa care pot sa beneficieze de anumite facilitati in viata sociala de cuplu.

“Legea pe care o propun va fi utila pentru zeci de mii poate sute de mii de cupluri care traiesc impreuna fara a se casatori, si care vor putea beneficia de prevederile acesteia, fara nici un fel de discriminare, inclusiv cea bazata pe orientarea sexuala”, a adaugat deputatul.

Remus Cernea considera ca parteneriatul civil ii va ajuta pe cei care aleg sa traiasca in concubinaj fara sa-si oficializeze relatia. Astfel, cuplul poate aplica impreuna la facilitati fiscale sau credite bancare.

“In esenta, legea ofera o serie de facilitati de ordin fiscal, patrimonial si de sanatate, celor care vor incheia acest parteneriat civil in fata notarului: cei doi vor putea insuma veniturile proprii pentru a obtine credite, isi vor putea lasa reciproc mostenire, vor beneficia de pensie de urmas, vor putea beneficia de asigurarea de sanatate a partenerului. O astfel de reglementare este importanta, necesara si fireasca pentru cupluri care traiesc impreuna ani de zile, dar care nu se casatoresc. In Europa deja sunt 16 tari care au legislatii in acest sens, inclusiv tari din fostul bloc comunist, precum Ungaria sau Croatia”, a adaugat deputatul Remus Cernea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-