Published On: mie, Iun 5th, 2013

Parlamentarii cer mai multa transparenta mass-mediei

sedinta parlamentMai exact, parlamentarii din comisia pentru revizuirea legii fundametale au modificat articolul 30, alineatul 5, la propunerea Forumului Constitutional.

Parlamentarii au adoptat un amendament la articolul privind liberatatea presei si care prevede ca mijloacele de comunicare in masa au obligatia de a declara public si structura actionariatului.

Amendament a fost adoptat cu 18 voturi, astfel ca Articolul 30 prevede ca mijloacele de comunicare in masa sa fie obligate de a declara public sursele finantarii si structura actionariatului. Procedura declararii se stabileste prin lege. Acelasi articol prevede ca niciun mijloc de comunicare sa nu poata fi suprimat.

Totodata, comisia de revizuire a Constitutiei a eliminat, astazi, proprietarul de presa dintre persoanele care raspund civil asupra informatiilor sau creatiei data publicitatii, fiind mentinuta doar raspunderea in cazul autorului si a celui care exercita raspunderea editoriala.

Daca pana la momentul actual doar publicatiile erau vizate in aceasta lege, textul s-a modificat, fiind vorba acum de toate mijloacele de comunicare in masa. Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat un amendament care inscrie si agentiile de presa publice, alaturi de serviciile publice de radio si televiziune, intre organismele autonome aflate sub controlul parlamentar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-