Published On: joi, Iun 6th, 2013

Parcursul celor de la CF Braila in sezonul 2012-2013

cf brailaIeri, 5 iunie, a avut loc ultima etapa din cadrul Ligii a II-a de fotbal, seria I Eest, acolo unde se afla si echipa locala CF Braila.

Pe 1 septembrie 2012 s-a dat startul sezonului competitional 2012-2013 in Liga a II-a. In prima etapa din noul sezon, CF Braila a jucat in deplasare, pe terenul celor de la Chindia Targoviste. Brailenii au inceput cu dreptul noul sezon au castigat meciul contra celor de la FC Chindia Targoviste cu scorul de 2-4.

In cea de-a doua etapa, CF Braila a jucat primul meci din nou sezon, pe teren propriu in compania celor de la Unirea Slobozia. Cu toate ca era prima partida in fata suporterilor, brailenii nu au reusit decat o remiza, meciul incheindu-se cu scorul de 2-2.

In urmatoarele doua etape, CF Braila a fost nevoita sa stea, urmatorul meci contand pentru etapa a V-a din Liga a II-a, atunci cand a venit si primul rezultat negativ, CF Brăila – AFC Săgeata Năvodari 2 – 3.

Rusinea sezonului a avut loc in etapa a VI-a cand CF Braila a jucat impotriva tinerei echipe a celor de la Sportul Studentesc pierzand cu scorul de 4-0. O etapa mai tarziu brailenii castigau in fata unei echipe care spera la promovare, CS Otopeni, tabela de marcaj aratand la final 3-2 pentru CF Braila.

Cea mai mare diferenta de scor s-a inregistrat in etapa a VIII-a atunci cand CF Braila a pierdut la scorul de 6-0 in fata celor de la Delta Tulcea. O surpriza placuta pentru suporterii braileni a venit in etapa a IX-a atunci cand CF Braila a castigat cu 1-0 in fata gruparii care l-a final de sezon s-a clasat pe primul loc si anume, FC Botosani.

In etapa a X-a CF Braila a fost nevoita sa stea, Apoi a urmat o serie de 3 victorii la rand. In etapa imediat urmatoarea brailenii invingeau cu 1 – 0 ACS Rapid CFR Suceava (SV), apoi a urmat derby-ul local dintre Dunarea Galaţi si CF Brăila, partida inchieindu-se cu victoria brailenilor, 1-2. Cea de-a treia victorie consecutiva a avut loc in etapa 13, atunci CF Brăila castigand cu scorul de 2 – 0 in fata celor de la Farul Constanţa. Primul rezultat de egalitate pentru braileni a venit in etapa 14, cand au jucat in deplasare, pe terenul celor de la Dinamo II, meciul incheindu-se cu scorul de 1-1.

Au urmat doua victorii importante pentru braileni, rezultate care au dus echipa, in etapa 16, pe primul loc. Rezultatele pozitive din etapa 15, CF Brăila – CS Buftea 2-1, dar si din etapa 16, CF Brăila – FC Chindia Târgovişte 1 – 0, au dus echipa pe locul 1, cu un total de 26 de puncte. Un rezultat surpriza a avut loc in etapa 17, cand CF Braila a pierdut in fata unei echipe care nu avea mari pretentii, Unirea 04 Slobozia – CF Brăila 3 – 2. In urmatoarele doua etape CF Braila a fost nevoita sa stea, pauza buna pentru elevii lui Alin Panzaru, care in etapa 20 castigau in fata celor de la Sageata Navodari, 1-0, ca o etapa mai tarziu sa faca rezultatul sezonului. Meciul contra tinerei echipe a celor de la Sportul Studentesc a adus scorul sezonului pentru CF Braila, elevii lui Panzaru marcand de 7 ori in poarta studentilor, 7-0, rezultat care mentinea echipa brailenilor aproape de un loc de promovare.

Meciul contra celor de la CS Otopeni a facut rocada intre locurile 2 si 4, CF Braila pierzand acea partida cu scorul de 2-1, si cazand pe locul 4. Rezultatul de egalitate, din etapa 23 au dus echipa braileana pe locul 5, meciul contracelor de la Delta Tulcea aducand doar un punct echipei lui Alin Panzaru, 1-1. In etapa 24 brailenii jucau impotriva celor de la Botosani, echipa care si-a consolidat locul 1, avand inca de atunci un avand mare de puncte, meci care s-a incheiat 1-0. In cea de-a XXV-a etapa, brailenii au stat, iar in cea de-a 26 au jucat impotriva celor de la Rapid, casigand inca 3 puncte importante, 1-0.

Daca in tur, derby-ul de pe malul Dunarii era castigat  de braileni, in etapa 27 cand Stadionul Municipal din Braila a gazduit marele derby, galatenii au plecat cu 3 puncte importante de la Braila, meciul incheindu-se 1-0.

In ultimele trei etape din sezonul competitional 2012-2013, CF Braila a realizat un egal, o victorie si o infrangere. In etapa 28 CF Braila a remizat pe terenul celor de la Faru Constanta, 1-1. In ultimul meci de pe teren propriu, echipa s-a despartit de suporteri cu un rezultat bun, castigand in fata celor de la Dinamo II cu scorul de 3-0.

In ultimul meci al etapei, brailenii au pierdut la scor meciul contra celor de la CS Buftea, 4-1.

Sezonul competitional 2012-2013 a fost unul bun pentru CF Braila, avand 12 victorii, din cele 24 de meciuri disputate, 8 infrangeri si doar  4 rezultate de egalitate, terminand pe locul 5, cu un total de 40 de puncte.

Cele patru echipe din Liga a II-a care au promovat, FC Botosani, Sageata Navodari, Corona Brasov si ACS Poli Timisoara, au primit licenta pentru editia 2013-2014 a Ligii I.

Dintre cluburile din Liga a II-a care au solicitat licenta pentru participarea in Liga I, sezonul 2013-2014, dar care nu au promovat, au mai indeplinit criteriile CF Braila si FC Bihor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-