Published On: mie, Iun 19th, 2013

Noi reguli pentru soferi impuse de UE

1303334612-control_politie_rutiera-323x232 copyUniunea Europeana a impus reguli noi pentru soferii care comit contraventii pe teritoriul statelor membre. Astfel soferii romani care sunt prinsi ca depasesc viteza in tarile Uniunii Europene nu vor mai scapa de amenda. Sanctiunea va fi trimisa si patita in tara, in urma unei legi adoptate de Parlamentul Romaniei.

Aceasta reglementare intra in vigoare din 7 noiembrie si vizeaza doar unele incalcari ale normelor de circulatie. Vitezomanii, cei care se urca bauti la volan, sau sub influenta drogurilor, precum si motociclistii care nu folosesc casca de protectie nu vor mai scapa de amenda, indiferent in ce colt al Uniunii Europene vor incalca legea. Acelasi lucru este valabil si in cazul soferilor din statele comunitare care nu vor respecta regulile de circulatie pe soselele din Romania.

Vor primi amenzi in UE soferii care incalca urmatoarele reguli: exces de viteza, nefolosirea centurii de siguranta, nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, conducere sub influenta alcoolului si stupefiantelor,  nefolosirea castii de protectie, utilizarea unei benzi interzise, utilizarea telefonului mobil in timpul conducerii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-