Published On: joi, Iun 27th, 2013

Nazare ii cere lui Ponta sa se intoarca din vacanta

alexandru nazareDeputatul democrat-liberal, Alexandru Nazare a prezentat joi intr-o conferinta de presa argumentele pentru care PDL considera ca actualul acord cu FMI nu a fost finalizat cu succes in guvernarea USL. In acelasi timp, democrat-liberalii i-au solicitat premierului Ponta sa isi intrerupa sejurul din Asia, pentru a veni in fata Parlamentului saptamana viitoare, in cadrul sesiunii extraordinare, pentru a prezenta un raport despre stadiul indeplinirii angajamentelor in fata Fondului si a Comisiei Europene, precum si despre perspectivele unui nou Acord.

“Vom formaliza aceasta solicitare din partea grupului parlamentar al PDL la Biroul Permanent de luni. Credem ca premierul Victor Ponta trebuie sa dea dovada de transparenta si sa explice natiunii, inaintea vizitei directorului FMI in iulie, starea de fapt a Romaniei si obiectivele acesteia intr-un viitor acord cu FMI, daca guvernul USL doreste sa incheie un nou acord. Romanii trebuie sa stie ce isi asuma Romania intr-un nou acord si ce tip de acord se doreste a fi incheiat”, a declarat Alexandru Nazare.

Deputatul sustine ca raportul trebuie sa contina si principalele intentii si angajamente ale Guvernului in perspectiva negocierii unui nou acord preventiv cu FMI si Comisia Europeana. Acesta a atras atentia si asupra modului in care a fost privatizata compania CFR Marfa.

“USL nu este capabila sa faca o privatizare onesta, in beneficiul romanilor. Ei au doar doua modele, ambele extreme: ori rateaza in cel mai penibil mod aceste privatizari, cu exemplul de frunte Oltchim, ori ajung sa privatizeze cu dedicatie si fara nicio transparenta, asa cum au facut la CFR Marfa, asa cum au facut si in perioada 2000-2004. O alta incalcare grosolana a angajamentelor din Acordul cu FMI a fost intrarea cu bocancii in managementul profesionist si asa cu greu instalat la companiile de stat. Exemplu de manual: TAROM. Avem la conducerea acestei companii un director performant in persoana domnului Christian Heinzmann, care insa nu a dorit sa execute ordinele politice ale mai marilor din minister. De ce performant? Pentru ca a reusit sa reduca pierderile in primele 4 luni ale acestui an cu 45%. Cum a fost rasplatit de clientela USL? Cu inlaturarea lui din functia de CEO cu 3 ani mai devreme decat prevedea contractul. Ce inseamna asta? Inseamna ca TAROM va intra din nou pe mana unui manager politic care nu va mai avea ca prioritate rentabilizarea cu orice pret a companiei, ci doar aceea de a satisface o clientela politica”, a mai adaugat Nazare.

Deputatul PDL a afirmat ca ministrul a privatizat in doar 3 luni o companie strategica a statului roman, arzand nenumarate etape si proceduri si obligand astfel statul sa vanda intr-un mod cel putin dubios compania.

Comentarii

comentariu

About the Author

-