Published On: vin, Iun 21st, 2013

Munitie neexplodata, distrusa in poligonul Muchea

pirotehnistAstazi, echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” al judetului Braila, a organizat, in Poligonul de specialitate Muchea, o activitate de distrugere a munitiilor ramase neexplodate rezultate in urma asanarii terenului pe teritoriul judetului in perioada mai – iunie 2013.

“Au fost distruse 12 elemente de munitie ramase din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial: un proiectil exploziv calibrul 150 mm, un proiectil exploziv calibrul 120 mm, doua proiectile explozive calibrul 100 mm, trei proiectile explozive calibrul 76 mm, o bomba de aruncator calibrul 82 mm, doua corpuri de proiectil exploziv calibrul 76 mm, un cartus si un tub cartus infanterie calibrul 7,62 mm. Pentru distrugerea acestora s-au folosit aproximativ 6,8 kg exploziv”, a declarat lt. col. Stefan Stoian, purtator de cuvant al ISU Braila.

Paza transportului si asigurarea perimetrului zonei de executare a lucrarilor de distrugere au fost asigurata de catre un echipaj al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Braila si un echipaj al Politiei Rutiere Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-