Published On: mie, Iun 19th, 2013

Munca in zadar, prin ochii PP-DD

nistor* Romanii sub guvernarea USL: Cooperativa „Munca in zadar!”, sustine deputatul PP-DD Braila, Marioara Nistor Mariana

Deputatul PP-DD Braila, Marioara Nistor a decis sa faca o noua declaratie politica prin care sa traga un semnal de alarma asupra guvernarii USL, care potrivit acesteia doar promite fara a se tine de cuvant.

“Doamnelor si domnilor deputati, stimati colegi – Una din povetele ortodoxe spune ca <Mai bine sa nu fagaduiesti, decat sa fagaduiesti si sa nu implinesti!>. Aceasta invatatura se potriveste perfect activitatii guvernului USL, care, dupa cum multi romani vad pe propria lor piele si incep sa se destepte, nu a facut absolut nimic pentru a indrepta nivelul de trai al populatiei. Ultimele sondaje de opinie indica fara echivoc ca viata romanilor este in prezent mult mai grea decat anul trecut. Rezultatul sec si real al anului de guvernare a actualei coalitii guvernamentale: romanii muncesc aproape exclusiv pentru a-si asigura mancarea si a plati taxele catre statul inrobitor. In ciuda revenirii salariilor bugetarilor, lantul scumpirilor din ultima vreme, la care s-a adaugat rata inflatiei, le-au golit buzunarele oamenilor. Raportul venituri-cheltuieli, calculat de Institutul National de Statistica, arata ca 90% din castigurile unei familii se duc pe produsele de consum, in special mancarea, pe taxele si impozitele datorate statului si pe utilitati. Demn de remarcat este ca anul trecut cheltuielile de consum ale oamenilor erau cu 3,2% mai mici! Pentru a se incadra insa in limita veniturilor, oamenii au fost nevoiti sa renunte la alte cheltuieli, taind din resursele destinate sanatatii sau transportului, ca sa nu mai vorbim de activitatile culturale sau de recreere, devenite un lux de nepermis. Studiile arata ca in ultimul an romanii nu au mai mers aproape deloc la o cafenea sau un restaurant. Daca la multe dintre acestea s-a putut renunta fara vreun regret, faptul ca romanii au renuntat la controalele medicale periodice si nu mai pot sa-si cumpere medicamentele de stricta necesitate este strigator la cer. Indeosebi pentru persoanele in varsta, viata de zi cu zi a ajuns un chin nesfarsit, iar cosul zilnic si plata utilitatilor le consuma aproape integral pensiile de mizerie”, a declarat deputatul PPDD.

Comentarii

comentariu

About the Author

-