Published On: lun, Iun 24th, 2013

MS nu mai acorda medicamente gratuite pentru fumatori

FUMAT - COMBATEREFumatorii care vor sa scape de acest viciu nu mai primesc gratuit medicamentele anti-fumat. Decizia a fost luata de Ministerul Sanatatii, care a alocat anul acesta pentru programul Stop fumat doar 200.000 de lei.

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, de sapte ani de cand a fost introdusa, din taxa pe viciu, fumatorii romani au cotizat cu suma de 7,5 miliarde de lei.

Cei care doresc sa renunte insa la fumat nu au parte de prea mult sprijin din partea statului, pentru ca bugetul de austeritate de la minister a afectat si programul “Stop Fumat”, iar ministrul Sanatații, Eugen Nicolaescu afirma ca nu exista fonduri.

“Sunt atat de putini bani pe care nu ii poti intinde prin toate programele. Asta e, din pacate. Programul de stomatologie si cel “Stop Fumat” au fost vadite anul acesta. Suntem criticati ca nu dam bani. Noi dam cat avem, cand nu mai avem, de unde sa dam?”, a precizat Nicolaescu.

Potrivit datelor furnizate de Societatea Romana de Pneumoligie, in Romania exista 4,5 milioane de fumatori. Un roman moare la fiecare 15 minute din cauza fumatului, iar numarul deceselor este in crestere, in lume la fiecare opt secunde inregistrandu-se un astfel de eveniment.

Comentarii

comentariu

About the Author

-