Published On: mar, Iun 4th, 2013

Ministrul Pricopie: Vom introduce in programa scolara informatii despre UNESCO

Remus-Pricopie* Dupa numeroasele schimbari pe care le-a propus pentru anul scolar urmator, Ministrul Educatiei a anuntat astazi ca doreste introducerea in programa scolara a informatiilor privind patrimoniul UNESCO *

Ministrul Remus Pricopie a precizat ca analizeaza posibilitatea introducerii in curricula scolara a informatiilor privind patrimoniul UNESCO, nu numai pentru disciplinele optionale dar si pentru curriculumul obligatoriu.

‘Eu cred ca acest lucru nu doar ca se poate face dar cred ca este binevenit sa facem si nu doar pentru curriculumul optional, ci chiar pentru cel obligatoriu. Pot fi informatii atat in manualele de hartie dar si resursele digitale ne pot duce in situatia in care copiii sa afle mai multe despre ce avem in tara’, a declarat Remus Pricopie.

Ministrul a mai precizat ca toate manualele pana la clasa a X-a care vor fi contractate de Ministerul Educatiei Nationale vor fi publicate pe o platforma libera manuale.edu.ro,  respectand astfel angajamentul la UNESCO.

“Atunci cand devii membru al Comitetului nu mai poti depune aceste noi obiective. Noi avem o serie de obiective si pe patrimoniul material si pe cel imaterial, mai avem si altele in pregatire, de exemplu complexul Brancusi si speram sa pregatim documentatia necesara, impreuna cu Ministerul Culturii, MAE, cu ambasada din Paris, sa reusim sa depunem documentele inainte de alegeri”, a adaugat ministrul Educatiei, Pricopie, presedintele Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

Comentarii

comentariu

About the Author

-