Published On: vin, Iun 14th, 2013

Ministrul Pricopie: Vom introduce cursuri de pregatire pentru cei care vor pica bac-ul

Remus-PricopiePentru a veni in sprijinul celor care pica examenul maturitatii, Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca se gandeste la un sistem de retinere in scoala sub forma unor cursuri de pregatire in vederea sustinerii bacalaureatului.

“Suntem preocupati de cum reusim sa crestem calitatea, de cum reusim sa ii mobilizam pe elevi cu un an inainte. Despre cei care nu reusesc nu exista deocamdata foarte multe masuri de a veni in sprijinul lor. In momentul de fata legislatia permite inscrierea la postliceala fara examenul de bacalaureat. Lucram la un proiect pentru cei care nu reusesc la bacalaureat. Sper sa venim cu lucruri foarte concrete in intampinarea acelor copii care au picat sau in continuare pica bacalaureatul. Poate ne gandim la un sistem de retinere a lor in scoala sub forma unor cursuri de pregatire in vederea sustinerii bacalaureatului”, a spus Remus Pricopie.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educatiei, anul acesta s-au inscris la examen 187.898 de elevi, dintre care 147.830 din promotia actuala, in scadere fata de ultimii ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-