Published On: Soare, Iun 2nd, 2013

Ministrul Pricopie: Elevii vor studia din clasa a III-a cea de-a doua limba straina

Remus-Pricopie* Printre numeroasele schimbari pe care le-a propus Ministrul Educatiei incepand cu anul scolar viitor, se numara si introducerea unei noi limbi straine la clasa a III-a  *

Remus Pricopie, a declarat la o dezbatere organizata de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant ca aceasta masura vine ca urmare a faptului ca a fost coborata varsta de la care se invata prima limba straina si anume de la 6 ani, incepand cu clasa pregatitoare.

“Toate studiile arata ca o limba straina se invata mult mai usor in grupa de varsta 3 – 8 ani, decat de la 8 ani in sus. De aceea noi am coborat varsta la care se introduce prima limba straina ca limba obligatorie. Vom cobori, nu acum pentru ca ar fi prea brusc, dar in doi ani vom cobori varsta la care se incepe a doua limba straina, si anume de la clasa a V-a cum este acum la clasa a III-a, astfel incat si pe aceasta componenta noi sa pregatim copiii nostri pentru ceea ce au de facut in urmatoarele decenii”, a declarat Remus Pricopie.

Limba moderna este prevazuta cu cate o ora pe saptamana in clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a, urmand ca in clasele III si IV elevii sa faca doua ore pe saptamana la aceasta materie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-