Published On: lun, Iun 17th, 2013

Ministrul Pricopie doreste introducerea istoriei la examenul de bacalaureat

examenele-bat-la-usa-incep-inscrierile-pentru-bacalaureat_9b3568bf64_thumb_630_380Ministrul Educatiei a precizat ca doreste introducerea istoriei la examenul de bacalaureat.

“Eu as fi adeptul reintroducerii istoriei la bacalaureat, ca acum este numai pentru o parte din elevi. Este o opinie personala. Un absolvent de liceu trebuie sa stie mai multe lucruri, printre care limba romana, dar si istoria tarii”, a declarat Remus Pricopie.

Ministrul a precizat ca aceasta masura nu va fi introdusa prea curand, avand in vedere ca mai intai ar trebui schimbata legea.

Probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat de anul acesta vor incepe in data de 1 iulie cu limba si literatura romana, care va fi urmata in 2 iulie de proba la limba materna si in 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisa la alegere a profilului si specializarii se va da pe 5 iulie iar rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie, pana la ora 12.00. Tot in aceeasi zi, pana la ora 16,00, se vor putea depune contestatiile. Rezolvarea acestora se va face intre 9 si 11 iulie iar afisarea rezultatelor finale – pe data de 12 iulie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-