Published On: mar, Iun 11th, 2013

Ministrul Dusa a venit la Braila pentru prelungirea termenelor terenurilor predate municipalitatii

mircea dusa* In aceasta dimineata, la orele 8.00, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, s-a aflat, astazi, intr-o vizita oficiala la Braila * Dupa ce va vizita navele fluviale din portul brailean, Mircea Dusa se va intrevedea cu primarul Aurel Simionescu si presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu *

Pentru inceput, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a ajuns la Brigada 10 Geniu “Dunarea de Jos”, unde a purtat o serie de discutii cu seful Comenduirii Garnizoanei Braila, col. dr. prof. univ. Mircea Vladu. Dupa aceea si-a continuat itinerariul, vizitand navele militare din portul brailean si intrevazandu-se cu primarul Aurel Simionescu si presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

Ministrul Mircea Dusa a declarat despre vizita sa in urbea noastra: “Doresc sa fac cateva activitazi astazi, la Braila, in principal sa vad navele fluviale. Este o capabilitate pe care o are Armata Romana si din fericire capabilitatea a ramas intreaga. Este adevarat ca navele trebuie modernizate, adaptate la cerintele actuale, iar din acest motiv vreau sa vad navele fluviale si cele de lupta ale Ministerului Apararii Nationale. Astfel, in anii ce vor urma, pe strategiile pe care le-am aplicat de modernizare a fortelor Armatei Romane, sa am in vedere si navele fluviale. Voi avea o discutie cu presedintele Consiliului Judetean si primarul municipiului, avand in vedere ca exista in municipiu o serie de locatii pe care le-a avut Ministerul Apararii Nationale si le-am cedat catre Primarie. Dupa cum se stie, hotararile de Guvern care s-au dat in legatura cu cedarea respectivelor terenuri, expira anul acesta, motiv pentru care este nevoie sa analizam impreuna daca este nevoie sa prelungim termenele din aceste hotarari de Guvern ca obiectivele sa poata fi realizate pe terenurile pe care le-am cedat Primariei Braila, fiind vorba despre locuinte si reabilitarea si modernizarea unei cladiri de interes istoric a municipiului Braila. Voi purta o discutie legata de aeroportul de la Ianca, unde o parte din cladirile si terenurile pe care le avem acolo, de asemenea, le-am cedat Consiliului Judetean. Se doreste de CJ sa cedam si pista aeroportului, in vederea realizarii de transport cargo”.

* Terenurile predate de Armata raman in administrarea autoritatii locale *

 In cazul in care respectivele terenuri, conform hotararilor de Guvern in baza carora s-a facut transferul, nu sunt folosite si nu se realizeaza obiectivele, acestea vor reveni de drept Ministerului Apararii ationale.

“Eu nu am de gand sa iau aceste terenuri, ci trebuie intai sa discutam despre obiectivele ce sunt posibile a fi realizate si sa trecem la prelungirea termenelor din respectivele hotarari de Guvern, pentru ca intr-adevar sunt multe locatii in tara ale Ministerului Apararii Nationale care din cauza restructurarii armatei pentru alinierea la standardele NATO au fost disponibilizate si este pacat sa existe terenuri nefolosite. Ajungand la administratia locala, terenurile pot fi obiectul unor realizari de obiective in folosul comunitatii”, a spus ministrul Apararii Nationale.

Oficialul de la Bucuresti a mai precizat ca in Poligonul Militar “Malina” din Galati se efectueaza un exercitiu de evaluare anuala a capacitatii internationala a subunitatilor ce apartin ministerului, actiune la care vor participa reprezentanti ai Statului Major General al Armatei care vor realiza aceasta evaluare.

Contactat telefonic, primarul Aurel Simionescu, ne-a declarat: “Noi, ca Primarie, am discutate despre terenurile pentru care am facut licitatie in vederea realizarii unui obiectiv. Cu alte cuvinte, am stabilit prelungirea termenului care a fost prevazut in respectiva hotarare de Guvern, Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a discutat despre pista de la aeroportul de la Ianca, in ideea de a fi data Consiliului Judetean, care sa o mentina si in caz ca este nevoie, aceasta sa ramana la dispozitia armatei pentru a fi folosita”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-