Published On: mar, Iun 25th, 2013

Miercuri, zi de doliu national pentru victimele accidentului din Muntenegru

accident-autocar-muntenegru-video-18455713Guvernul a decis astazi declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu national pe teritoriul Romaniei, in memoria victimelor gravului accident produs in Muntenegru, soldat cu moartea a 18 romani.

“Suntem intr-o sedinta extraordinara a Guvernului cu un singur punct pe ordinea de zi – hotarare privind declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu national pe teritoriul Romaniei. In baza acestei HG, trebuie ca in cursul zilei de de maine institutiile si autoritatile publice centrale si locale sa arboreze drapelul Romaniei in berna. De asemenea, drapelul se va arbora in berna la sediile partidelor politice, la sindicate, la punctele de frontiera, pavilionul navelor si, tot in baza legii si a HG, posturile nationale de radio si de televiziune si institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator”, a afirmat Victor Ponta la inceputul sedintei extraordinare de guvern.

Autoritatile din Muntenegru au incheiat procedura de identificare a persoanelor decedate in accidentul rutier, noua dintre victime fiind din Capitala, cinci din judetul Arges, doua din Timis si cate una din Ilfov si Cluj.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca vor fi transportati astazi in tara toti romanii raniti in accidentul din Muntenegru, aflati la spitalul din Podgorita, inclusiv cei de la Terapie Intensiva.

“Un numar de 11 dintre ranitii care vor fi adusi din Muntenegru vor fi dusi la Spitalul Universitar, 10 la Floreasca, cinci la Elias, iar patru la Bagdasar-Arseni”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. El a precizat ca este vorba despre cei 29 de raniti din autocarul prabusit si de o romanca victima a unui alt accident produs tot in Muntenegru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-