Published On: mie, Iun 5th, 2013

Medicamentul Fervex a fost retras din farmacii

d7aaae94549a47e98bd6ea8bd3f89e65,641,0,0,0* Medicamentul de productie franceza Fervex a fost retras din farmacii, dupa ce producatorul a descoperit un lot cu incarcatura microbiana, Agentia Europeana a Medicamentului hotarand retragerea de la vanzare a tututor formelor aflate pe piata *

Producatorul medicamentului, compania franceza Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu incarcatura microbiana, respectiv Fervex cu aroma de zmeura, pentru care a cerut retragerea de pe piata, ca masura de precautie, a spus presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), Marius Savu.

Potrivit analizelor in patru loturi de Fervex a fost identificata prezenta bacteriei Enterococcus faecalis, o bacterie care poate provoca infectii la nivelul tractului digestiv. Investigatiile sunt in curs de desfasurare pentru a determina originea acestei contaminari.

Ulterior, Agentia Europeana a Medicamentului a hotarat retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulti si copii, nu numai a celor cu aroma de zmeura, a precizat Marius Savu.

Presedintele ANM a mai spus ca reactiile adverse care ar putea fi produse de medicamentele Fervex cu incarcatura microbiana sunt greata, varsaturi si diaree.

Medicamentul Fervex este recomandat pentru tratamentul simptomatic al racelilor comune, rinitelor alergice si vasomotorii, starilor gripale, pentru ameliorarea stranutului, secretiei nazale apoase, inflamatiei mucoaselor nazala si sinusala, febrei, durerilor de cap si musculare, potrivit prospectului produsului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-