Published On: Soare, Iun 9th, 2013

Matematicienii braileni, premiati la Surdila Gaiseanca

premii concurs matematica gaiseancaScoala comunei Surdila Gaiseanca a fost locul de intalnire a elevilor din mediul rural care si-au anuntat pariciparea la cea de-a cincea editie a Concursului interjudetean de matematica „Identitate”, eveniment care se organizeaza in fiecare an, in luna iunie.

Printre unitatile de invatamant prezente s-au numarat Liceul “Matei Basarab” din Maxineni si 8 scoli din comunele Surdila Gaiseanca, Galbenu, Racovita, Jirlau, Mircea Voda, Plopu, Surdila Greci, Visani si C.A. Rosetti din Buzau.

De la Liceul „Matei Basarab” Maxineni au venit prof. Nicolae Taru cu 4 elevi, de la Jirlau a fost prof.Alina Carst si prof. Dobrica Stroe impreuna cu 10 elevi, Surdila Greci – prof. Gabriela Mihalache cu 13 elevi, Galbenu – prof. Ion Oancea cu 11 elevi, Racovita – prof. Georgel Postolea cu 10 elevi, Plopu – prof. Viorel Drugau cu 11 elevi, Mircea Voda – prof. Florin Ciortan cu 5 elevi, Visani – prof. Mioara Martinescu cu 8 elevi, C.A. Rosetti – prof. Elena Paraschiv cu 9 elevi, iar scoala gazda a participat cu 23 elevi, coordonati de prof. Liliana Tacu.

Cu incepere de la orele 10, cei peste 100 de elevi s-au intrecut in „razboiul cifrelor” matematicii, pe parcursul a doua ore, cat a tinut concursul. Dupa ce lucrarile au fost corectate, s-au oferit premiile. Astfel, la clasa a cincea, premiul intai a revenit Denisa Jercan din comuna Racovita; premiul al doilea a fost castigat de Gabriel Ciocarlan Gabrielm tot din Racovita; iar pe cel de-al treilea loc al podiumului s-au clasat Marius Ciobota, elev la scoala din Jirlau si Valentin Serban Valentin din Plopu.

La clasa a sasea, castigatorii au fost: Rares Mocanu (C.A. Rosetti) – premiul intai; Mirel Gageanu (Jirlau) – premiul al doilea; Stefan Mocanu (Mircea Voda) – premiul al treilea. La categoria “Clasa a saptea”, premiantii au fost: Valentina Vlad (Plopu) – premiul intai; Mihail Lazar (Surdila Gaiseanca) – premiul al doilea; Aura Burlacul (C.A.Rosetti) – premiul al treilea. Fericitii castigatori de la clasa a opta au fost Mirel Albu din Mircea Voda, el primind premiul intai; Maria Tanislav din Galbenu a ocupat cel de-al doilea loc al podiumului, iar Mirela Danaila din Racovita a castigat al treilea premiu.

La Concursul interjudetean de matematica „Identitate” s-au acordat si mentiuni. Precizam ca pe langa diplomele acordate ocupantilor primelor trei locuri, elevii au primit si sume de bani, acordate prin sprijinul sponsorilor.

„Concursurile de acest tip, destinate in special elevilor din mediul rural, sunt menite sa-i stimuleze pe acestia in obtinerea unor rezultate bune. Nefiind situatii gen olimpiada, unde miza este mult mai mare, elevii concureaza in situatii familiare, in multe cazuri se cunosc intre ei, de la celelalte competitii, acestea fiind si o ocazie de a lega prietenii, fapt la fel de important pentru noi profesorii, ca si concursul in sine”, a declarat prof. Nicolae Taru, de la Liceul „Matei Basarab” din Maxineni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-