Published On: vin, Iun 7th, 2013

Masuri impotriva violentei din scoli. Deputatii cer paza militara

elevi_bataie_dory_wordpress_com_48793200* Din cauza numarului crescut al actelor de violenta care au avut loc in ultima perioada in scolile si liceele din Romania, deputatii au propus introducerea pazei armate *

Pentru a opri infractionalitatea si violenta din institutiile de invatamant, politistii comunitari si angajatii firmelor de paza private ar putea fi inlocuiti in curand de jandarmi.

In acest sens, deputatii PC au initiat un proiect legislativ prin care liceele si facultatile vor beneficia de paza permanenta sau de supraveghere mobila cu unitati de jandarmi.

“Prin pregatirea pe care o au, jandarmii ar putea sa faca fata unor evenimente nefericite. Un infractor este mult mai descurajat daca vede uniforma unui jandarm decat daca vede uniforma unei firme de paza private, chiar si a Politiei Locale. La societatile private sunt oameni in varsta, fara pregatire, platiti cu bani putini. Li se da o uniforma si sunt asezati in post, dar nu stiu cum sa actioneze in cazul in care se intampla ceva”, a declarat, deputatul Bogdan Ciuca, unul dintre initiatorii proiectului.

Contactat telefonic, inspectorul scolar general, Iulian Danielescu ne-a declarat: “Orice masura care este propusa pentru a diminua numarul actelor de violenta din unitatile de invatamant este binevenita. Daca se considera ca acest lucru duce la reducerea infractionalitatii si a violentei eu sunt de acord”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-