Published On: vin, Iun 7th, 2013

Luni demareaza Programul Rabla

used-cars* Persoanele fizice se vor putea inscrie, de luni, la colectorii validati, in timp ce persoanele juridice se inscriu la AFM pentru a beneficia de voucher-ul de 6.500 de lei pentru casarea unui autovehicul mai vechi de 10 ani *

Toti cei interesati sa isi caseze masinile o pot face in perioada 10 iunie-20 noiembrie. Pentru 2013, au fost depuse din partea operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz, un numar de 288 de dosare, dintre care 83 au fost respinse. De asemenea, datele AFM arata ca, incepand cu data de 31 mai 2013, au fost depuse 65 contestatii, din care 40 au fost declarate respinse.

Fondul pentru Mediu va emite, in acest an, 20.000 de tichete pentru Programul ‘Rabla’, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice. Pentru sesiunea 2013 se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei, cat valora in 2012.

Cumularea eco-tichetului cu tichetul ‘Rabla’ este posibila in cazul achizitionarii unui autovehicul electric, iar pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru: cumpararea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km sau achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maxim 10 zile. In termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul si detin un tichet valoric, il pot depune la producatorul/dealerul auto acceptat in program, fara a depasi termenul de 20 noiembrie 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-