Published On: mie, Iun 26th, 2013

Lucian Sabados, penibil confirmat de consilierii locali

SabadosIn cadrul sedintei Consiliului Local Municipal, Lucian Sabados s-a bucurat de votul consilierilor care au fost de acord atat cu modul ilegal in care s-a desfasurat concursul pentru ocuparea functiei de manager, cat si cu numirea lui Sabados la conducerea Teatrului Maria Filotti.

In ciuda faptului ca atat contracandidatii actualului manager cat si mass-media locala au tras numeroase semnale de alarma asupra ilegalitatilor produse pe perioada desfasurarii concursului, comisia de evaluare a contestatiilor si-a spus cuvantul, de la distanta, tinand cont de faptul ca doi dintre membrii comisiei nu au binevoit sa se deplaseze in Braila.

Prezent in sala de sedinte, Lucian Sabados a fost luat la intrebari de consilierul Ionel Alexandru, in legatura ca activitatea sa manageriala pentru perioada imediat urmatoare.

“Nutresc speranta pentru Teatrul Maria Filotti, ca vor fi cei mai importanti parteneri asa cum este normal. Parteneri de drum lung cu conditia ca si proiectele Teatrului Maria Filotti sa fie printre cele mai benefice pentru comunitate. Voi mai incerca sa alcatuiesc un alt nucleu de oameni de afaceri, pentru ca este absolut obligatoriu si urmarind performantele colegilor dinaintea mea, am sesizat o slaba implicare a mediului de afaceri local”, a declarat Lucian Sabados.

Circ prin semne intre Simionescu si Draghincescu

Absolut penibil, primarul Aurel Simionescu i-a facut in nenumarate randuri semne discrete consilierului Simona Draghincescu, cu dorinta ca aceasta sa se abtina de la comentarii pe parcursul sedintei.

Inca de la sosirea in sala, Simionescu s-a apropiat de Draghincescu si i-a soptit “ciocul mic” gesticuland semnele aferente. Apoi, pe parcursul discutiilor, fiind mentionata plangerea pe care Goirgiu Coman a inaintat-o Consiliului Local Municipal, Draghincescu nu s-a mai putut abtine, motiv pentru care primarul Aurel Simionescu a inceput din nou sa gesticuleze, in speranta ca aceasta se va abtine de la comentarii. In ciuda semnelor disperate pe care primarul i le facea, Simona Draghincescu a declarat: “Eu ma bucur ca exista democratie la Consiliul Local Municipal Braila. Orice cetatean poate sa vina sa depuna o plangere, sa faca o plangere pentru nemultumirile pe care le are. Pot sa va asigur de faptul ca am fost foarte corecta in atribuirea notelor in mandatul pe care mi l-ati acordat, prin votul dumneavoastra a consilierilor locali. Orice cetatean are drept de contestatie, cum si l-a exercitat domnul Coman si comisia de contestatie a respins-o, exista instante de judecata, exista parchete, exista tot felul de institutii care se ocupa cu tot felul de plangeri si petitii. Eu ma bucur ca dumneavoastra ati luat spre analiza acest lucru, atunci cand analizati ar trebui sa ma chemati si pe mine”.

Plangere impotriva Simonei Draghincescu

Giorgiu Coman, unul dintre candidatii respinsi la concursul pentru conducerea Teatrului Maria Filotti, a fost azi prezent in sala de sedinte, unde a inmanat consilierilor o plangere impotriva Simonei Draghincescu.

“Cu toate acestea, Consiliul Local Municipal a aprobat si a validat concursul pentru ocuparea postului de manager la Teatrul Maria Filotti, situatie in care voi actiona in contencios administrativ aceasta hotarare, deoarece, repet consilierul local Simona Draghincescu, care a reprezentat autoritatea contractanta, respectiv Consiliul Local Municipal in comisia de examinare pentru concurs, a incalcat atat regulamentul de concurs cat si prevederile legale, intrucat alesii locali sunt obligati sa respecte legile tarii”, a declarat Goirgiu Coman.

Simona Draghincescu pare sa fie impacata cu acuzatiile care i se aduc, tinand cont de faptul ca il are in apararea sa chiar pe primarul municipiului Braila.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-