Published On: Soare, Iun 9th, 2013

Liberalii braileni si-au ales noua conducere

boboc*Senatorul Catalin Boboc a obtinut 505 voturi si a fost reales presedinte al PNL Braila* Biroul Politic Teritorial va fi alcatuit din 9 vicepresedinti, 17 membri si 9 supleanti

Conferinta Teritoriala de Alegeri a PNL Braila a avut loc sambata, 08 iunie 2013, incepand cu ora 10:00, la Sala de Festivitati a Casei Tineretului. Cu acest prilej, liberalii braileni si-au ales noua conducere.

Senatorul Catalin Boboc a fost reales presedinte al organizatiei cu 505 voturi. Zece dintre liberalii braileni au votat impotriva senatorului Boboc, iar 20 de voturi au fost nule.

“Incheiem astazi un capitol al existentei PNL Braila, dupa ce am incercat cu totii sa punem cap la cap puterea, munca si ideile noastre. Pentru ca astazi putem considera ca am reusit dati-mi voie in primul rand sa va multumesc(…) Fiecare a dorit la locul lui sa reprezinte ceva, sa poata reprezenta la nivelul judetului nostru Partidul National Liberal. Unii pentru ca aveau o notorietate si o reputatie foarte buna, altii ca erau ambitiosi si isi propuneau sa creasca in politica, altii pentru ca pur si simplu vroiau sa munceasca si aveau in suflet Partidul National Liberal. Sper ca astazi putem trage o concluzie, ca acest proiect ne-a iesit. Nu pot sa nu ma refer la cateva batalii pe care le-am dus in perioada asta si ele s-au concentrat in anul precedent, atunci cand am facut cu totii niste sacrificii, niste compromisuri as spune. Am renuntat la niste orgolii personale, unii dintre noi nu am mai avut acces la anumite candidaturi, pentru ca am fost capabili, noi aici in PNL Braila, sa intelegem un interes national, un interes care avea legatura cu obiectul politicii pana la urma, sa-l punem inaintea intereselor personale”, a declarat presedintele PNL, Catalin Boboc.

In ceea ce priveste Biroul Politic Teritorial, acesta va fi alcatuit din 9 vicepresedinti, 17 membri si 9 supleanti.

Pentru functia de vicepresedinte, cele mai multe voturi au mers catre deputatul Vasile Varga cu 495, urmat de Bogdan Minescu, Gheorghe Chiverean, Valentin Mocanu, Radu Popa, Vasile Dogarescu, Marius Zeles, Ion Sterian si Neculai Ardeleanu.

Cei 17 membri ai Biroului Politic Teritorial vor fi: Cristian George Ancuta, Titi Badiu, Vasile Broasca, Dan Buteica, Iulian Candea, Daniel Ion Cretu, Alexandru Danaila, Bogdan Furfurica, Marian Ghionu, Ovidiu Nechita, Giana Patrascu, Popa Petrica, Cristian Pricop, Adrian Neagu Radulescu, Adrian Ritzinger, Daniela Stanica, Magdalena Vranceanu.

Membrii supleanti au fost alesi: Alina Gagu, Nicoleta Gurgu, Ionel Ilie, Neagu Jirlaianu, Marian Lutoiu, Constantin Mihaila, Adrian Pitigoi, Ionel Tanase si Emilia Turcu.

Dintre liderii politici locali, au sustinut discursuri Gheorghe Bunea Stancu presedinte CJ Braila si presedinte PSD Braila, senatorul Mihai Danut presedinte PC Braila si deputatul Dorin Petrea presedinte UNPR Braila.

“Vreau sa spun doar cateva idei cu care noi ne confruntam, noi ca Uniune Social Liberala si pentru care noi va trebui sa luptam cu toate mijloacele, sa ne aparam ceea ce este de aparat pentru Braila. Trebuie sa ne dam mana si sa luam in calcul lucrurile care ne unesc si nu care ne despart. Noi la Braila nu am avut probleme deosebite in interiorul Uniunii Social Liberale. Sunt discutii multe si la dumneavoastra si la noi, dar am cautat ca impreuna cu colegii mei care sunt presedinti de partid sa trecem peste aceste discutii sterile din punctul meu de vedere si inainte de toate trebuie sa vedem capatul tunelului si nu statiile de-a lungul acestui traseu”, a declarat presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu.

La lucrarile Conferintei Teritoriale au participat 538 de liberali braileni cu drept de vot. Din partea conducerii centrale a PNL au fost prezenti Tudor Chiuariu, senator, vicepresedinte PNL cu atributii privind afaceri constitutionale, politici legislative, drepturi si libertati fundamentale, Cristian Bigiu vicepresedinte PNL, presedinte CJ Buza, Mihai Lupu Secretar Regional.

Comentarii

comentariu

About the Author

-