Published On: mar, Iun 4th, 2013

La multi ani, stimate maestre Arsinel !

Alexandru Arsinel* Indragitul actor a implinit astazi frumoasa varsta de 74 ani. Cu o cariera lunga in spate, Alexandru Arsinel a devenit unul dintre cei mai buni actori ai Romaniei *

Nascut la Dolhasca, in judetul Suceava, maestrul Arsinel a absolvit in 1962 Insitutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, iar dupa patru ani de stat in Targu Mures, s-a mutat in Bucuresti, unde a inceput sa joace la Teatrul de Revista “Constantin Tanase”. A fost actor si regizor si a avut-o de multe ori partenera pe scena pe prietena sa de o viata, Stela Popescu. Intre cei doi s-a format o asemenea relatie de prietenie, incat multi au crezut ca sunt un cuplu si in viata reala. De fapt, este casatorit cu Marilena si are doi baieti.

Cele mai recente bucurii ale sale sunt nasterea celui de-al treilea nepot, redeschiderea, anul trecut, a Teatrului de Vara (Gradina) Herastrau si mutarea dupa 6 ani la Sala “SAVOY” a Teatrului de Revistă de pe Calea Victoriei, inaugurata oficial in septembrie anul trecut. Maestrul Alexandru Arsinel a realizat dublaje de voce memorabile la urmatoarele desene animate: ursul Baloo in fimele “Cartea Junglei” si “Cartea Junglei 2”; seriful in filmul “Masini” si “Masini 2”; micul John in “Robin Hood”; maestrul Auguste Gusteau in filmul “Ratatouille”. Vedeta in teatrul de revista si la televiziune, el reitereaza in film formula de succes practicata pe scena.

Cu o voce speciala, artistul are si numeroase albume, iar in prezent conduce Teatrul de Revista, unde lucreaza din 1967. Pe marele ecran a jucat in „A doua cadere a Constatinopolului”, „Miss Litoral” sau „Flacaul cu o singura bretea”.

Pe 7 februarie 2004, presedintele Romaniei Ion Iliescu i-a conferit artistului Alexandru Arsinel Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, Categoria D – “Arta Spectacolului”, “in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

Pe aceasta cale ii uram marelui actor un sincer si calduros “La multi ani” si succes in continuare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-