Published On: mar, Iun 18th, 2013

Instruiri trimestriale la ISU Braila

pompieri netAstazi, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” al judetului Braila a avut loc Convocarea trimestriala a sefilor Serviciilor Voluntare si Private pentru Situatii de Urgenta (SVSU/SPSU) din unitatile administrativ teritoriale si operatori economici din judet.

In cadrul convocarii au fost prezentate analiza evolutiei situatiei operative prin prisma interventiilor la care au participat serviciile voluntare si private in semestrul I/2013, atributiile specifice pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase si accidente la constructii hidrologice conform Ordinului ministerului mediului si padurilor si ministerului afacerilor interne nr. 1422/192/2012 si intensificarea, la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, a activitatilor de informare preventiva prin constientizarea cetatenilor privind riscurile la care s-ar putea expune.

“De la inceputul acestui an, serviciile voluntare din localitatile Braila, Insuratei, Faurei, Bertestii de Jos, Cazasu, Chiscani, Ciresu, Ciocile, Dudesti, Gemenele, Gropeni, Maxineni, Mircea Voda, Movila Miresii, Romanu, Rosiori, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Silistea, Surdila Gaiseanca, Tichilesti, Tufesti, Tudor Vladimirescu, Unirea, Ulmu, Vadeni, Victoria, Visani si Viziru au actionat independent sau in cooperare cu echipajele serviciilor profesioniste, pentru limitarea si lichidarea unor incendii sau pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, ninsori abundente, ploi, furtuna”, a declarat lt.col. Stefan Stoian, purtator de cuvant al ISU Braila.

Conform actelor normative care reglementeaza activitatea serviciilor voluntare, reiese obligativitatea fiecaruia sa-si organizeze interventia pentru lichidarea situatiilor de urgenta, iar in functie de gravitatea situatiei sa solicite interventia serviciilor profesioniste si permanent sa desfasoare activitati de informare preventiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

-