Published On: Soare, Iun 30th, 2013

Incepe Scoala de vara la Muzeul Brailei

Muzeul BraileiIn perioada 1-10 iulie 2013, se va desfasura proiectul educational “Traditii si obiceiuri din judetul Braila” din cadrul Scolii de vara organizate de sectia “Etnografie si Arta Populara” a Muzeului Brailei, proiect realizat in colaborare cu Scoala cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” Braila.

Deschiderea are loc luni, 1 iulie, incepand cu ora 10.00, la sediul Scolii “Mihai Eminescu”. Vor participa elevii clasei a V-a A si fostii elevi ai clasei a VIII-a A a scolii, acestia din urma predand stafeta  generatiei noi de gimnaziu.

La eveniment vor participa si voluntari ai Serviciului European de Voluntariat din Italia, Franta, Bulgaria, Spania si Armenia, oaspetii Brailei la Clubul VOLTIN al Asociatiei ANMRF “Louis Pasteur”, filiala locala.

In cadrul deschiderii oficiale a Scolii de vara va avea loc si lansarea revistei clasei a V-a A, Zile, cuvinte, amintiri (anul IV, nr. 4) si vizionarea filmelor realizate de copii in cadrul Scolii de vara, editiile I si a II-a, din anii 2010 si 2011. Intreaga activitate este coordonata de profesor Marioara Balan de la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” si dr. Brindusa Ilie de la Muzeul Brailei.

Programul Scolii de vara cuprinde urmatoarele activitati: campanie de cercetare cu caracter etnografic in localitatile: Gradistea, Gropeni, Maxineni, Lacu Sarat, Tichilesti, Tufesti, Viziru; vizite la mesteri populari si la case memoriale; vizionare de filme documentare. Școala de vara se va finaliza cu redactarea unei brosuri si realizarea unui film cu activitatile din aceasta editie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-