Published On: mar, Iun 11th, 2013

Inca 2 luni si incepe sesiunea de depunere a cererilor pentru agricultura ecologica

agricultura ecologicaConducerea Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Braila anunta ca, desi mai sunt 2 luni pana la inceperea sesiunii de depunere a cererilor pentru obtinerea ajutorului specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica pentru acest an, in speta in intervalul 1 septembrie – 15 octombrie, fermierii braileni ar face bine daca s-ar pregati din timp. In felul acesta, producatorii agricoli nu se vor trezi ca la dosar nu au toate actele necesare sau vor incepe a se plange ca la ghiseele unde se vor depune actele respective se vor forma cozi interminabile.

Sefa de la APIA Braila, Daniela Militaru, ne-a precizat ca ajutorul se acorda pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera care sunt inregistrate in perioada de conversie, adica de trecere de la agricultura conventionala la agricultura ecologica.

“Pot beneficia de ajutorul specific persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau familiale constituite conform OUG nr. 44/2008 sau persoanele juridice care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: sunt inregistrate in fiecare an pentru care solicita ajutorul specific, in sistemul de agricultura ecologica, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin directiile agricole de dezvoltare rurala judetene; care detin un contract incheiat cu un organism de inspectie si certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/probat de catre MADR; care detin un document justificativ/certificat de conformitate/master certificat/certificat de confirmare a conversiei, in care se mentioneaza statutul exploatatiei in conversie (anul 1/anul 2/anul 3), cultura, suprafata, numarul de animale, numarul de familii de albine, emis de organismul de inspectie si certificare cu care a incheiat contractul. In cazul in care vor sa primeasca acesti bani, prdoucatorii sunt obligati sa se mentina se mentin in sistemul de agricultura ecologica pe o perioada de 5 ani. In cazul beneficiarilor din productia vegetala, suprafata agricola in folosinta trebuie sa fie de cel putin 0,30 ha, ocupata cu culturi anuale, culturi perene sau pasuni si fanete permanente”, a declarat Daniela Militaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-