Published On: lun, Iun 3rd, 2013

Impozitarea veniturilor obtinute din activitati agricole

baniDirectia Generala a Finantelor Publice Braila, avand in vedere prevederile O.G. nr.8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale care stabilesc si reglementari referitoare la tratamentul fiscal aplicabil veniturilor realizate de persoanele fizice din activitati agricole determinate pe baza normelor de venit, aduce in atentie urmatoarele modificari.

Prin Legea nr.168/2013 de aprobare a O.G. nr.8/2013, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.310/29.05.2013, termenul de depunere a declaratiei fiscale (formularul 221) pentru persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati agricole determinate pe baza de norme de venit a fost prelungit pana la 25 iunie 2013. Noul termen este valabil pentru toti contribuabilii, indiferent daca au depus sau nu declaratia pana la termenul initial de 27 mai 2013.

Au fost aprobate amendamente care vizeaza modificarea unor limite referitoare la suprafetele cultivate/capetele de animale/familiile de albine detinute, pana la care nu se plateste impozit, precum si nivelul anumitor norme de venit. Aceste noi valori ale normelor de venit modificate vor fi luate in considerare de contribuabili la completarea declaratiei.

In cazul contribuabililor care au depus deja declaratia pana la 27 mai 2013, iar limitele de neimpozitare si/sau respectiv normele de venit au fost modificate prin legea de aprobare, vor depune o noua declaratie in cadrul aceluiasi termen de 25 iunie 2013 pentru a putea beneficia de noile prevederi legale care sunt mai favorabile.

Nu se considera depuse cu intarziere si nu vor fi aplicate sanctiuni in cazul contribuabililor/asociatilor desemnati care depun declaratiile respective, formularul 221, pana la data de 25 iunie 2013 inclusiv.

Comentarii

comentariu

About the Author

-