Published On: Soare, Iun 23rd, 2013

Gh. Bunea Stancu: “Conform algoritmului acest post este al ACD-ului”

colaj stancu boboc obrejaIn cadrul conferintei de presa, presedintele PSD a declarat ca ACD-ul, mai precis PNL si PC sunt responsabili in ceea ce priveste postul de prefect al judetului Braila.

“Conform algoritmului acest post este al ACD-ului, in cadrul ACD-ului s-a repartizat Partidului Conservator, conform unui algoritm pe care ei il stabilesc si nu noi ACS-ul. Noi suntem cu UNPR-ul. Daca ati vazut este si un scandal intre PC si PNL. In conditile astea, la inceput, cu semnaturile domnului Obreja, a domnului Boboc si a mea, noi am hotarat de comun acord sa o sustinem pe doamna Mihaela Marcu. Din mai multe motive, ca nu ne-a facut necazuri, ca stie administratie si asta este realitatea, nu putem sa nu observam lucrul asta. Dupa alegerile care au avut loc, domnul Obreja dorea sa fie parlamentar, si-a dorit foarte mult lucrul asta. Noi ne-am vazut de interesul partidului nostru, iar PNL-ul nici n-a vrut sa auda sa le dea un post. Pentru ca n-a intrat in jocurile parlamentarelor, eu i-am recomandat un post de secretar de stat, insa nu au reusit sa-i faca nici asta si acum i s-a casunat pe Prefectura. Atunci au aparut discutiile astea, odata cu un personaj foarte viu colorat in peisajul Partidului Conservator de la Braila, renumitul senator Mihai Danut”, a declarat presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu.

PNL s-a dezis inca de la inceput de numirea prefectului

Presedintele PNL, Catalin Boboc a declarat inca de la inceputul acestor discutii, in urma cu cateva luni faptul ca PNL nu are absolut nicio treaba cu numirea prefectului, aceasta sarcina fiind in ograda PSD-ului si PC-ului. Mai mult, Catalin Boboc a declarat vis-a-vis de discutiile iscate in ACD, faptul ca Partidul Conservator nu incearca decat sa se afirme, intr-un cadru absolut normal, tinand cont de faptul ca este cel mai mic partid din USL.

“Cred ca pozitionarea PC de maniera asta are un singur obiectiv: afirmarea lor ca partid independent, ceea ce e si normal, pentru ca nu a disparut, nu am fuzionat, ci doar ne-am aliat. Alte discutii si conflicte nu stiu sa fi existat. PC nu face decat sa isi promoveze propria identitate si pozitie pe scena politica. Trebuie sa recunoastem ca, atunci cand esti aliat cu doua partide mari precum PSD si PNL, poti la un moment dat sa treci intr-un plan secund”, a declarat Catalin Boboc.

Pozitia Partidului Conservator, in acest context are la baza alegerile europarlamentare si faptul ca nici in protocolul ACD-ului nici in cel al USL-ului nu este stipulata o clauza privind aliantele in campania alegerilor europarlamentare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-