Published On: Soare, Iun 9th, 2013

“Garda Veche” a mai ramas fara un membru. “Ghiuri” a murit la 73 de ani

ghiuri copyLumea interlopa din Braila este in doliu. Vineri, Gheorghe Farcas, alias “Ghiuri”, unul dintre cei mai proeminenti lideri ai “Garzii Vechi” din oras a incetat din viata, intr-un azil, la varsta de 73 ani.

Alaturi de Dumitru Oprea, zis Cracanatu’, Dumitru Buricea sau Nicu Taranu’, Ghiuri a fost unul dintre primii capi ai lumii interlope din oras. Incepand cu jocurile de noroc si continuand cu benzinaria de pe Soseaua Ramnicu-Sarat, Farcas a reusit sa se impuna drept unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri braileni.

Excentric si cu dare de mana, braileanul a fost primul roman care si-a construit casa dupa modelul fermei “Dallas” din celebrul film american. Resedinta a devenit in timp locul unde interlopii din oras petreceau pe ritmuri de manele. Florin Salam, Adi Minune sau Copilu’ de Aur sunt doar cativa dintre solistii genului muzical care au cantat la mesele interlopilor braileni, fiind “incurajati” cu importante sume de bani.

Relatiile cu clanurile interlope din tara erau arhicunoscute, in anul 2003 Ghiuri participand la Iasi, la nunta lui Costel Corduneanu, liderul temutilor Corduneni.

Hotelul “Vicky”, aflat pe atunci in proprietatea lui Farcas, a fost si scena conflictelor dintre interlopii braileni. Conform organelor legii, in 2008, Marian Soare din cartierul Obor, impreuna cu alti doi indivizi, ar fi vrut “sa il lichideze fizic” pe Cracanatu’, la hotelul de pe Ramnicu-Sarat.

In anul 2010, marea impacare intre interlopii din oras a avut loc la restaurantul “Danimex”, unde pe melodiile lui Florin Salam, Dumitru Buricea, Cracanatu’, Nicu Taranu, Talanu, Soare si Ghiuri si-au facut dedicatii.

ghiuri 2Tragediile din familia lui Ghiuri

In luna septembrie a anului 2005, sotia lui Ghiuri, Elena Farcas, in varsta de 63 de ani, s-a sinucis, ingerand o cantitate foarte mare de Furadan. Aceasta a fost inmormantata in Cimitirul Sf. Constantin. Cei doi au o fiica, Violeta, de 33 de ani, adoptata.

In 1991, unul dintre fratii lui Farcas a murit dupa ce s-a aruncat in fata unui tren. Acesta ar fi pierdut o suma mare de bani la jocurile de noroc.

De-a lungul timpului, la evenimentele organizate la complexul lui Ghiuri, au participat numerosi politicieni si oficiali din IPJ Braila, printre care ii amintim de fostul deputat Viorel Balcan, Gheorghe Chiru, pe atunci vicepresedinte al Consiliului Judetean, chiar si fostul edil liberal al Brailei, Constantin Cibu.

Gheorghe Farcas va fi inmormanat luni, la ora 12.00, la Cimitirul Sf. Constantin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-