Published On: lun, Iun 10th, 2013

Fonduri europene direct in regiune

bobocRegionalizarea presupune ca fondurile europene sa vina direct in regiune fara sa mai treaca printr-un minister. Vicepresedintele PNL, Tudor Chiuariu a declarat ca se doreste ca noile regiuni sa aiba legatura directa cu Bruxelles.

“Vrem ca toate fondurile pe dezvoltare regionala sa nu se duca la un minister la Bucuresti si dupaia sa ajunga in teritoriu, ci noile regiuni sa discute din punctul acesta de vedere direct cu Bruxelles din punctul acesta de vedere”, a declarat Tudor Chiuariu.

Preluand modelul regionalizarii din Polonia, tara cu cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene, Romania ar putea fi impartita in regiuni cu o populatie medie intre 2,4 si 2,7 milioane de locuitori, in functie de numarul de regiuni.

PSD a aprobat proiectul de regionalizare si descentralizare a administrativa a Romaniei, propus de Guvernul Ponta, si considera ca, pana la sfarsitul anului 2013, Executivul trebuie sa adopte cadrul legal al regionalizarii si descentralizarii administrative, iar viitoarele regiuni sa aiba toate structurile constituite astfel incat Romania sa fie pregatita sa acceseze fondurile nerambursabile prevazute la nivelul UE pentru noul exercitiu financiar 2014 – 2020.

Comentarii

comentariu

About the Author

-