Published On: mie, Iun 19th, 2013

Fara Oltchim in Liga Nationala

Oltchim campioana 2013* Campioana mai are la dispozitie doar o saptamana sa se inscrie in Liga Nationala dar apropiatii clubului nu mai dau nicio sansa Oltchimului *

Pana la sfarsitul lunii iunie echipele trebuie sa se inscrie in Liga Nationala. Pana in acest moment majoritatea cluburilor au facut toate formalitatile insa reprezentantii campioanei Oltchim nu au facut inca demersurile necesare iar surse apropiate clubului au precizat faptul ca in situatia in care se afla Oltchim in momentul de fata, este posibil ca echipa din Valcea sa nu activeze in Liga Nationala.

Campioana Romaniei, Olthcim Ramnicu Valcea a pus pe liber toate jucatoarele cu contracte mari, dupa ce sponsorii au precizat faptul ca nu vor finanta decat o echipa tanara. In luna mai, autocarul si masinile clubului au fost scoase la licitatie de catre Directia Finantelor Publice Valcea in contul unei datorii de aproape un milion de lei. Oltchim a renuntat recent la toate jucatoarele consacrate desi, initial, oficialii clubului au anuntat un buget de 1,5 milioane euro pentru sezonul 2013/2014.

Cu toate ca suporterii campioanei au vrut sa sensibilizeze autoritatile prin mitingul care a fost organizat la Valcea, reprezentantii administratiei locale nu s-au aratat interesati de acea manifestare.

Dupa ce zilele trecute presedintele Federatiei Romane de handbal declara stupefiat ca a aflat ca Oltchim nu mai are sub contract nicio jucatoare, apropiatii ai clubului incearca sa gaseasca solutii, cel putin teoretice, prin care clubul se poate salva.

Fostul manager al societatii comerciale care a sprijinit clubul ani la rand a recunoscut ca CS Oltchim Ramnicu Valcea este in faliment si ca cel mai probabil nu se va inscrie in Liga Nationala, Constantin Roibu, fostul manager general al societatii comerciale care a sprijinit de-a lungul anilor clubul a vorbit despre situatia campioanei.

“Actuala societate a murit. Nu se vor putea inscrie nici macar in campionat, cel putin sigur nu in prima divizie. Trebuie sa se declare faliment si, eventual, pot crea apoi o alta societate, care sa incerce sa revina treptat. Dar pentru asta este nevoie de sprijinul autoritatilor locale si al sponsorilor. Campionatul intern va fi mult mai slab, iar pentru o selectionata a Romaniei aflata in plina reconstructie acest lucru este foarte rau. E greu de crezut ca in urmatorii patru ani o alta echipa din Romania va putea sa calce pe urmele Oltchimului”, a declarat Constantin Roibu.

De aceasi parere este  si fostul presedinte al CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, care  precizat ca in cel mai bun caz Oltchim se poate inscrie in Divizia A si sa promoveze abia peste doi ani.

“Dupa parerea mea, sansele sunt mici pentru a continua in Liga Nationala. Spun asta pentru ca sunt cateva probleme arzatoare care trebuie rezolvate intr-un timp foarte scurt. E clar ca activitatea pe CS Oltchim nu mai poate continua pentru ca gruparea este in insolventa. Solutia ar fi sa se formeze un nou club care sa preia palmaresul Oltchimului, locul in Liga Nationala. Vechiul club ar putea deveni membru fondator la noua grupare. De mai bine de doua saptamani se analizeaza acesta pista, personal am avut multe discutii la nivelul autoritatilor locale. Din pacate lucrurile sunt complexe, timpul foarte scurt pentru ca termenul de inscriere in Liga Nationala este 30 iunie”, a spus Gavrilescu.

De asemenea Gavrilescu vede Oltchimul pentru doi ani in Divizia A si abia poate dupa o promovare in Liga Nationala.

“Eu cred ca solutia ar fi formarea unei echipe care sa fie inscrisa in Divizia A, fara pretentii in primul sezon. Sa se incerce promovarea in cel de-al doilea an, cu handbaliste tinere, cu antrenor tanar si conducere tanara. Daca insa nu se va reusi nimic, e greu de crezut ca se va mai reusi vreodata. Oamenii din Valcea se vor obisnui fara handbal, va fi greu de urnit treaba peste un an sau doi”, a explicat fostul oficial.

Declaratia presedintelui Criatian Gatu si anume ca Oltchim nu mai are sub contract nicio jucatoare este accentuata de Ioan Gavrilescu care spune ca cei din conducere le-au tot amanat pe fete. “In momentul de fata nu mai sunt jucatoare sub contract cu Oltchimul, au plecat la alte echipe si este normal, fiecare jucatoare isi urmareste interesul. Oamenii care conduc acum clubul nu le mai puteau amana cu raspunsul, nu isi puteau bate joc de ele, in plus erau terorizati de telefoanele zilnice pe care le primeau de la fete. Probleme sunt multe, clubul are nevoie si de un autocar, printre altele, plus de bani pentru formarea lotului”, a precizat Gavrilescu.

Campioana Oltchim Ramnicu Valcea mai are la dispozitie doar 7 zile lucratoare pentru a face toate formalitatile necesare pentru a se putea inscrie in Liga Nationala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-