Published On: lun, Iun 3rd, 2013

Exploatatiile de ovine si caprine, aspru controlate de APIA

caprine* Inspectorii de la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) vor controla, pana la inceputul lunii august, exploatatiile de ovine si caprine pentru care au fost depuse cereri de solicitare a Platilor Nationale Directe Complementare (PNDC), sector zootehnic, in anul 2013 *

Conducerea APIA Braila a precizat ca, in cadrul actiunilor de control echipele APIA urmeaza sa verifice existenta reala a efectivului total de animale pentru care s-a solicitat prima pe cap de animal si corespondenta dintre efectivul inscris in cerere si efectivul existent in exploatatie, la data controlului.

ovine“Se are in vedere identificarea animalelor in conformitate cu legislatia in domeniu. Este cazul animalelor identificate cu o crotalie auriculara simpla, avand imprimat un cod unic de identificare a animalului, in cazul animalelor nascute pana la 1 ianuarie 2008 si a celor cu doua crotalii auriculare simple si acelasi cod unic de identificare, in cazul animalelor nascute in perioada 1 ianuarie 2008 – 31 decembrie 2009. Se urmareste identificarea animalelor cu o crotalie auriculara simpla si o crotalie auriculara electronica, ambele continand acelasi cod unic de identificare a animalului in cazul celor nascute incepand cu data de 1 ianuarie 2010. Pe aceasta cale, readucem in atentia crescatorilor de animale ca efectivul de femele ovine/caprine pentru care au solicitat prima trebuie sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere, pe perioada de retentie, respectiv pana la data de 3 august 2013, inclusiv. Animalele gasite la control fara numere de identificare (crotalii) sau incorect identificate sunt animale nedeterminate, care genereaza penalitati sau excluderi de la plata, dupa caz”, ne-a declarat Daniela Militaru, directorul executiv al APIA Braila.

In cazul in care solicitantul refuza sau restrictioneaza accesul in exploatatie a reprezentantilor APIA, pentru efectuarea controlului la fata locului, cererea prin care s-a solicitat prima pe cap de animal devine neeligibila. Ziua de 3 august 2013 este termenul limita pana la care echipele APIA pot efectua controlul la fata locului, in exploatatiile de ovine si caprine.

Comentarii

comentariu

About the Author

-